-
Sıfır km araç
sayın avukat arkadaşlar bundan yaklaşık bir hafta önce sıfır km araç aldım aracı aldıktan sonra aracın üzerine yapışan tozlar vesilesi ile aracın yanlarında test aracı yazılı olduğunu fark ettim bu olay beni çok rahatsız etti ve bu aracın bana test aracı olduğunun söylenmediğini ve bu aracı istemediğimi bayi yetkilileri ve ana bayi yetkilileri ile görüşmelerimden bir sonuç alamadım bana aracın test aracı olabilmesi için o aracın test aracıdır diye plakası olması gerektiğini ve bu aracın test aracı olmadığını ve aracı değiştirmelerinin mümkün olmadığını ancak bana mağduriyetin ortadan kalkması için bazı hediyeler vere bileceklerini söylediler bende hediye değil mağduriyetimin ortadan kaldırılmasını istedim çünkü kendimi aldatılmış olarak düşündüğümü ifade ettim lakin sonuç yok sizlerden öğrenmek istediğim ben bu konuda haklımıyım haklı isem eğer hangi kuruma müracat etmem gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim.saygılar
-
Re: Sıfır km araç
Tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilirsiniz. Heyetin vereceği karar, Tüketici Mahkemesinde açacağınız davada delil olarak kabul edilir.
AYIPLI MAL
MADDE 4.- (Değişik madde ve başlığı: 4822 - 6.3.2003 / m.4 - Yürürlük m.38) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
-
Sayın 007emek;
Hatta direk tüketici mahkemesinde dava da açabilirsiniz diye düşünüyorum. Tüketici sorunları hakem heyetine de başvurabilirsiniz ve buradan çıkacak karar tüketici mahkemesinde 1.derece delil olacaktır. Ancak öncelikle malın tesliminden itibaren 30 gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmiş olmanız ve bu ayıbın da servis tarafından tespit edilmiş olması gerekmektedir. Bu tip davalar genellikle 1 ay içerisinde sonuçlanıyor olsa da bazı durumlarda süre uzayabiliyor.(Bilirkişi incelemesi v.b.)
Saygılar...
-
sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.bu hatayı ben sözlü olarak ilettim noter aracılığı ilede iletmem gerekirmi ayrıca acente servisi aracın test aracı olarak kullanılmadığını söylüyor fakat aracın yan kapılarında test aracı diye yazıların söküldüğü belli bunuda notermi tasdikler.ilginize tekrar teşekür ederim içimi rahatlattınız saygılar.
-
bana kalırsa hemen noter kanalıyla, seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmak istiyorsanız bu talebinizi içeren bir ihtarname çekin..
şayet talebinize olumlu yaklaşmazlarsa tüketici mahkemesine dava açın..
ancak anlamadığım bir nokta var.. yapışan tozlardan anladığınızı söylemişsiniz .. aracın km si kaçtı aldığınızda ?? test araçlarının kmsi yüksek olur ?? şayet düşük km ise ve araç dediğiniz gibi test aracı ise .. hiç ayıpa girmeye gerek yok.. hile hükümlerine göre çok daha kolay sonuca varırsınız..
-
bu aracın km si fazla değildi benim sıkıntım bana aracın test aracı olduğunu söylememeleri ilgilerinize çok teşekkür ederim.vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda hareket edeceğim hepinize teşekkür edereim saygılar iyi çalışmalar dilerim.
-
Şayet bu durum sizi gerçekten huzursuz etti ise, bence 1 aylık ayıp ihbarı süresini geçirmeden taahütlü olarak ihtarname çekin. Ardından da önce tüketici hakem heyetine başvurun. muhtemelen haklı çıkacaksınız ama karşı taraf talebinizi yerine getişrmeyecek. Yılmayın, tüketici mahkemesine dava açın. haklıysanız mutlaka kazanırsınız. benzer bir olayı ben yaşadım, 2 seneden fazla uğraştım ancak şu an mahkeme kararı ile "aracın ayıpsız misli ile değişmesi" aşamasına kadar geldim. Kolay gelsin, yılmadan mücadelenizden vazgeçmeyin..