Yabanci Uyruklu Eşten Boşanmak
Merhaba
Sitede emeği olan herkese teşekkür ederim.
3 yıl önce romen uyruklu bayanla romanyada evlendim. Türk vatandaşıyım. Evliliğimi Türkiyede de onaylattım. Hem Türk hem de romen aile cüzdanımız var.
2 yaşında bir oğlumuz var. Eşim iki kültür arasındaki sıkışma ve bir takım sorunlardan dolayı beni ve çocuğumuzu bırakarak 1 ay önce evi terk etti.
Sonrasındaki telefon görüşmemizde çocuğun velayetini almak istediğinden dolayı anlaşmalı boşanma talebimi de reddetti. Eşim henüz Türk vatandaşlığı almamıştı.
Çocuğumuz Türk vatandaşı.
Ben eşimden nasıl boşanabilirim?
Bu süreç ne kadar sürer?
Çocuğumun velayetini nasıl alabilirim?
Eşimin, çocuğun velayetini alma şansı varmıdır?
Lütfen yardım ediniz, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Saygılarımla
Re: Yabanci Uyruklu Eşten Boşanmak
Tüm forum ailesinde özür dileyerek yardım talep ediyorum, zor bir durumdayım. Konuyu bilen hukukçu arkadaşlarımdan istirham ediyorum lütfen bilgilerini benimle paylaşsınlar. Danıştığım bir kaç avukat arkadaşım konunun çok yaşanan bir konu olmadığını söyleyerek farklı şeyler söylüyorlar, aklım karışırık, lütfen bilen arkadaşlarımızdan yardımlarını rica ediyorum. Tekrar özür dilerim.
Re: Yabanci Uyruklu Eşten Boşanmak
Sayın Yılmaz,
forum sitelerinin danışmanlık için kullanılması doğru değil, buralar fikri tartışmaların yapılması için oluşturulmuştur.
Bir şekilde bir avukatla görüşün ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket edin, hukukta 2 kere 2 dört etmez. Farklı yorumlar duymanızda gayet normaldir.
Eşinizin yabancı uyruklu olmasının açacağınız dava açısından hiçbir önemi yok.
Anlaşmalı 1 günde bile bitebilir iken, çekişmeli boşanma davaları 7-8 ay ile 2 sene arasında bir zaman alabilir. Bu süreç davanın görüleceği ile göre değişebilir. ( iş yoğunluğu açısından)
Çocuğun yaşı oldukça küçük, uzmanların görüşü bu yaştaki bir çocuğun annesinden ayrı kalmasının doğru olmayacağı yönünde. Çocuğu alabilmeniz için mahkemeyi ikna edecek çok önemli bilgi ve delillerin olması gerekir. Hakimin çocuğun annesinde kalması halinde gelişimi için bunun zararlı olacağına kanaat etmesi gerekir. (Örnek, alkoliktir, bakamayacak şekilde rahatsızdır, ahlaksızdır vs..)
Ancak mahkeme az bir ihtimal de olsa kendi vatandaşını koruma güdüsüyle çocuğu size bırakabilir. Bu zayıf bir ihtimaldir.