Yapılan ödemeyi geri alma davası
Merhabalar
benim sorunum şöyle ben 1 cocuklu bayanım eşimle çocugumuzun saglık problemleri için istanbulda hastanedeyken tebligat yapılarak borc ödenmesi istenmiş ama adreste bulunulmadı diye muhtara tebliğ edilmiş.bizim işlerimiz uzun sürdüğünden 4 ay sonra gelebildik.m.b.b nedeni ile dava açıldıgınu gelince postacıdan örendim ve müracatlarımı yaptım ama hakim tarafından kabul görmedi ve ceza agır cezadanda gecerek uygulama için davet geldi bende ödemeyi yaptım.
yanlız alacaklı taraftan almıs oldugumuz malda olusan problemdem dolayı (istenilen malzeme gelmedi mal geride alınmadı)senedimizde verilmedi malıda kullanamadık icra iççin itirazımız bekledik ama tebligat biz yokken geldigi icin m.b.b durumu koz kullanılarak para bizden alındı.
tebligat muhtardan elimize geçmedi.tebligat evimiz yerine faal olmayan eşim adıma bos sokaktaki dükkanımıza yapılmıs.
bizim itiraz haklarımız elimizden alınarak hapis istemi koz kullanılarak para bizden alınduı.
şimdi biz bu ödeme emrine kısmı itiraz haklarımız kullanarak karşı bir dava acabilirmiyiz ?yardımlarınız için teşekkürler
Re: yapılan ödemeyi geri alma davası?
oncelikle ne tur bir alısveris yaptınız ne zaman yaptınız ve nereden yaptınız hangi tutar karsılıgında ne aldınız bunları bilmemiz gerek ki buna gore alıcı yani siz ve satıcı ile aranızdaki iliskiyi bir belirleyelim
basvurulabilinecek yolları boylece daha saglıklı belirleyebiliriz
Alıntı:
avsaadasi74 rumuzlu üyeden alıntı
tebligat muhtardan elimize geçmedi.tebligat evimiz yerine faal olmayan eşim adıma bos sokaktaki dükkanımıza yapılmıs.
Bu kısmı anlayamadım. Yanlız bildiğim şudur ki şayet ikamet ettiğiniz yerde bulunamazsanız ödeme emri muhtara tebliğ olunur ve tebligat da size yapılmış sayılır. Bundan dolayı süresinde mal beyanında bulunamadığınızdan ceza almanız normal. Borcunuzu biliyorsanız alacaklı ile irtibatınızı kesmemeniz ve bu doğrultuda icralık dahi olsanız ödeme emrini aldıktan sonra mal beyanı, itiraz v.b. yasal hak ve sorumluluklarınızı yerine getirebilirdiniz.
Teslim aldığınız mal veya hizmetin ayıplı olması, eksik olması veya yanlış olması gibi nedenlerden oluşan haklarınız saklıdır. Sayın Av.Aykut Toklu'nun da ifade etmiş olduğu gibi alışverişinizle ilgili detayları verirseniz bu konuda size yardımcı olunabilir. Ne şekilde olursa olsun parayı ödemiş olmanız, satın aldığınız mal veya hizmetle alakalı haklarınızı etkilemez.
Selamlar...
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle ne tur bir alısveris yaptınız ne zaman yaptınız ve nereden yaptınız hangi tutar karsılıgında ne aldınız bunları bilmemiz gerek ki buna gore alıcı yani siz ve satıcı ile aranızdaki iliskiyi bir belirleyelim
basvurulabilinecek yolları boylece daha saglıklı belirleyebiliriz
Merhabalar aykut bey
senetli alışverişte bulunduk işyerimizde çalıştırılmak üzere 2 adet playstation2 almıstık biz çipli istedik gelen mal çipli gelmedi bizde bu durumu bildirdik malı geri vermek istedik ilk önceleri mal dursun biz durumu bildirelim çipliler gelince değiştiririz dediler 1 ay geçti gelen giden olmadı malı da almadılar senedide vermediler biz bu arada ödemelerini düzenli yapıyorduk sorun olunca ödeme yapmayı kestik alışverişi 2005 yazında yaptık 1350 lira tutarı(tvde var)beyaz eşya mağazasından alındı durum bu aykut bey teşekkürler
tamerce bey selamlar
Şöyle izah edeyim borç benim üzerime benim ikamet ettiğim yerde değil ikametimizin olmadığı eşimin üstüne yaz aylarında çalıştırılan dükkanına tebligat yapılmış yazlık yeri dolaşmaya geldiğimizde postacı m.b.b tebliğini elimize tutusturdu ne oldugunu anlayamadık tebliğ geldiginin haberimizin olmaması normaldir.bizim için parası değil aldatılmıs olmamız üzücü oldu çünki değerli yaz günlerini maddi manevi zararla geçirdik saygılarımla