Memurluğuma engel olur mu?
slm arkadaşlar 2003 yılında bu yana bir sınıf arkadaşımla hastaneden gece tv çalma suçundan yargılanıyorum ama ben bu olayda yokum(haberim var yanlız sölemedim haberim vardiye) arkadaş ilk baştan polise ifadesinde yok dedi sonra savcıya var dedi 3 -4 kez degiştirdi ben 2003 yılında yaşım 17 idi mahkeme sulh cezada idi 3 sene önce asliye cezaya alındı dosya yargıtaya yolandı falan ve en son mahkemede uzlaşma istiyormusunuz dedi hakim cumuk avukatım istiyoruz dedi benim anladıgım uzlaşma demek şikayetci degiliz demekmiş nöbetci hemşirelere mahkeme celp kagıtı yolanmış konuştum tam dediler bana ifade veririz dediler ama tek korktugum mahkeme günü tatilde olup 1 --2 si gelmezler ise bir sorun olurmu ben şu an devlet memuruyum sözleşmeli gelmez ise hemşireler ceza verilermi yoksa tekrar celp kagıtımı yollarlar gelirsedebana para cezası gelse bir sorun olurmu ifadelerimde memurum demedim hiç söz etmedim adres ev adresim okul adresim okur yazar diye yazdı idi hakim şu an başka ildeyim sabıka kaydı kagıtlarını falan kuruma verdim bidaha isternmiyormuş istemedikleri için olsa bile bulamazlar diye düşünüyorum cevap yazar sanız sevinirim
Re: memurluguma engel olurmu
657 sayılı DMK ya göre taksirli suçlar hariç 6 aydan fazla olmayan hürrüiyeti bağlayıcı cezalar memuriyete engel değildir. ancak hırsızlık suçunu işlediğiniz sabit olur ve bu nedenle ceza alırsanız bu durum memuriyete engel bir hal olup ilişğinizin kesilmesini gerektirir. 657 / 48 madde
hocam uzlaşma olursa avukat bana ceza gelmeyecegini söledi dogrumudur
hırsızlık suçu ile ceza almadığınız sürece evet, ancak hırsızlık tan ceza alırsanız, durum değişir beraat etmeniz gerek
yani hocamn senin dedigine göre ben şunu anladım ben şu an hırsızlıktan yargılanmıyormuyum ondan mı uzlaşma olacak acarmısın biraz lütfen konuyu BİDE SAVCILIK BENİM TE DOGUDA MEMUR OLDUGUMU NEREDEN BİLECEK
Sayın merkez01,
Hangi suçtan yargılanıyorsunuz?
SuÇ : Bİrlİkte Hastaneden Tv Hirsizligi Dİyor
Sanik ............nin Tck 55/3 Maddsİ Uyarinca Cezalanmasina
YazmiŞ 2004 Yilindakİ Kagitta
Ama O İfade KaÇ Kez DegİŞtİ
Re: Memurluğuma engel olur mu?
bu konya cevap verecek bir kişi yokmu
Asliye ceza Mahkemelerinde görülen davalarda bildiğim kadarı ile alınan ceza değil hapiste geçen sürenin 1 yıldan az olması gerekir.
fakat beraat edemezseniz yüz kızartıcı suçla karşı karşıyasınız budurum iyi incelenmelidir
gerçekten suçsuzsanız delillerinizi sıkı takip edin ve yüce Mahkemeye sunun
Re: Memurluğuma engel olur mu?
mahkeme oldu ve bitti berat dedi hakim yaş kücük oldugundan dolayı allah kimseyi düşürmesin