Kredi Kartı Borcu için Anlaşma
Merhaba. Sitede bir çok bilgi edindim bugüne kadar, bu yüzden herkese teşekkür ederim.
Bir büyük sorunum var, malumunuz kredi kartı borcu. Sağlık sebeplerim nedeniyle 2005'ten buyana (Ağustos 2007) ödeme yapamadığım bankanın birinden beni bugün aradılar. Dün de SSK takibinden çalıştığım kurumu bulmuşlar. Bana borcumun anaparasını 4.400 YTL ve toplam faizle birlikte 17.800 YTL olduğunu ve de 10 gün hapis kararımın olduğunu söylediler. Anaparayı ödemem konusunda da kalan için faizin işlemesinin duracağı gibi birşeyler söylediler. Ben forumu yaklaşık bir kaç yıl öncesine kadar tüm mesajları okuyarak inceledim ve yeni kanunlar çerçevesinde buradan yardım almak istedim:
- Şu anda kredi kartları borcu hakkında yeni bir düzenleme var mı ?
- Ayrıca 4.400 olan anaparayı ödersem kalan miktarı anlaşmak için nasıl bir taktik izlemeliyim ? Çünkü pazarlıkla inme durumu var sanırım.
- Karşı taraf avukatları ablaşmaya yanaşmazsa ne yapmalıyım ?
- Son olarak 10 gün hapis cezası ve maaşın 1/4'ü gidecek, mal beyanım da yok çünkü herhangi bir malım da yok.Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yardımlarınızı bekler, şimdiden teşekkür ederim.
Re: Kredi Kartı Borcu için Anlaşma
Mal beyanında bulunmamaktan dolayı gercekten cezanız varsa dosyadan cezanın çıktığı tarihi öğrenin. Ceza çıktıkta sonra 18 ay içinde uygulanamazsa düşmekte. Yanılmıyorsam 2005 yılı şubat ayına kadar çıkan mal beyanı cezaları para cezasına çevrildi. Bunu ancak dosyadan öğrenebilirsiniz. Bankanın avukatına da kanmayın.
Sizden alacakları her parayı öncelikle faizlere saymaktalar. Ssk'lı iseniz ancak maaşınızın dörtte birini alabilecekler.
Halk bankasına 2006 yılına kadar borcu olanlar için anadolu yaklaşımı çerçevesçnde bir kampanya başlattılar. Temerrüt faizi almayacaklar. 36 aya kadar taksit yapabiliyorlar.
Alıntı:
cmydn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Sitede bir çok bilgi edindim bugüne kadar, bu yüzden herkese teşekkür ederim.
Bir büyük sorunum var, malumunuz kredi kartı borcu. Sağlık sebeplerim nedeniyle 2005'ten buyana (Ağustos 2007) ödeme yapamadığım bankanın birinden beni bugün aradılar. Dün de SSK takibinden çalıştığım kurumu bulmuşlar. Bana borcumun anaparasını 4.400 YTL ve toplam faizle birlikte 17.800 YTL olduğunu ve de 10 gün hapis kararımın olduğunu söylediler. Anaparayı ödemem konusunda da kalan için faizin işlemesinin duracağı gibi birşeyler söylediler. Ben forumu yaklaşık bir kaç yıl öncesine kadar tüm mesajları okuyarak inceledim ve yeni kanunlar çerçevesinde buradan yardım almak istedim:
- Şu anda kredi kartları borcu hakkında yeni bir düzenleme var mı ?
- Ayrıca 4.400 olan anaparayı ödersem kalan miktarı anlaşmak için nasıl bir taktik izlemeliyim ? Çünkü pazarlıkla inme durumu var sanırım.
- Karşı taraf avukatları ablaşmaya yanaşmazsa ne yapmalıyım ?
- Son olarak 10 gün hapis cezası ve maaşın 1/4'ü gidecek, mal beyanım da yok çünkü herhangi bir malım da yok.Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yardımlarınızı bekler, şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle bankanın avukatıyla görüşün, teklifinizi iletin. İyi niyetle borcunuzu imkanlarınız dahilinde ödeyebileceğinizi söylerseniz inanın uzlaşmamanız için hiçbir neden yok. Özellikle anaparanın tamamını öderseniz temerrüt konusunda da size kolaylık göstereceklerinden emin olun. Yanlız şunu da belirteyim ki aslında bankanın sizinle uzlaşmak gibi bir zorunluluğu da bulunmamaktadır. Bu tamamen sizin yaklaşımınız ve borcunuzu uygun şartlarda ödeyeceğinize ikna edebilme durumunuza bağlıdır. Bilirsiniz sonuçta her türlü ikili ilişkilerde güven ve samimiyet esastır. Ancak mal beyanı yüzünden cezanız var ise ve 18 aylık zamanaşımına da uğramamışsa ancak borcun tamamının ödenmesi halinde ceza düşer.
O nedenle imkanlarınız dahilinde bir an önce uzlaşın derim.
Saygılar...
Forum üyesi sayın KARTZEDE2007 ve TAMERCE' ye cevapları için teşekkür ederim. Çok rahatladım inanın özellikle de 10 gün hapis olayında. Çünkü özel bir okulda öğretmenim, düşünür müsünüz, öğrencilerin gözü önünde öğretmeni alıp götürüyorlar. Çok acı değil mi ? Teşekkürler..
Bankayla anlasabildinizmi sonuc ne oldu acaba ogrenebilirmiyim. bi yakinimda aynı durumda da ondan bılgı almak ıstedım