Apartman Dış Cephesinde Tabela
Merhaba,
İşyerimiz bir apartmanın giriş katında. İşyerine apartmanın girişinden giriliyor. Mühendislik bürosu olarak kullanılıyor. Perakende işi değil günde gelen ya en fazla 10 dur yada hiç gelmez. Büro olarak kullanılan daire işyerinin kendi tapulu dairesi ayrıca binada bir dairemiz daha var. 6 yıldır işyerimizin caddeye bakan duvarında 3 metreye 1,5 metre ışıklı tabelamız vardı. Bina dış cephesi boya yaptırılırken tabelamız sökülmek zorunda kaldı. Dış cephe işi bittikten sonra biz tabelamızı geri takmak istedik. Yalnız yönetim bina dışına tabela asamazsınız biz böyle bir karar aldık diyerek müsaade etmediler.
Netice itibari ile takmadık. Ancak tabela değilde balkon kapatma olayına ve balkon dekoru pencere çerçevesi değişikliğine binanın estetiğini bozması açısından eskiden karşı çıkıldığını ancak günümüzde herkesin değiştirebilmesinin serbest oldugunu duymuştum.
Tabiiki duydum demek yeterli bi sebep değil. İşin uzmanlarına sormakta fayda var. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum saygılar.
Re: Apartman Dış Cephesinde Tabela
merhaba; 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun 4. maddesi hükmüne göre, binanın ana duvarları, ortak yerlernden olup; bunlar üzerindeki tasarruf hakkı, bütün kat maliklerinin hissesiyle orantılıdır. bu ortak yerler üzerinde kat malikleri kurulunun karar alma yetkisi olup; bu şekilde bir karar alınmışsa maliklerin de buna uyması gerektiğini düşünmekteyim.
Alıntı:
cancanx rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ancak tabela değilde balkon kapatma olayına ve balkon dekoru pencere çerçevesi değişikliğine binanın estetiğini bozması açısından eskiden karşı çıkıldığını ancak günümüzde herkesin değiştirebilmesinin serbest oldugunu duymuştum.
Yanlış duyum almışsınız.Eğer estetiğe ters düşüyorsa hala karşı çıkılabiliyor,ispatlandığı durumlarda mahkeme kararlarıyla yapılan değişiklikler geri aldırtılabiliyor.
saygılar.
Sayın cancanx,
Bu hususta iki yere bakmanız gerekmektedir.
1- Yönetim planına : Yönetim planında bu hususta herhangi bir madde varsa bağlayıcıdır.
2- Karar defterine : Kat malikleri kurulunca alınmış herhangi bir karar var mı, kararın içeriği nedir.
Bu hususları açıklığa kavuşturursanız yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılar