Keyfe Keder Trafik Cezası Yazılabiliyor mu?
Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde kırmızı ışıkta geçtiğim gerekçesiyle tarafıma “Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı” ulaştı. Ceza Tutarı ise 108+108 YTL olmak üzere toplam 216 YTL olarak tebliğ edilmiştir. Tutarı oluşturan maddeler aşağıdaki gibidir:
1- Araç kırmızı ışıkta geçmiştir.(108 YTL)
2- Bize aldırmayarak devam etmiştir.(108 YTL)
Ancak, yaklaşık 10 yıldır aktif olarak İstanbul'da araç kullanan ve trafik kurallarına harfiyen uymaya özen gösteren bir sürücüyüm. Gösterdiğim özen sayesinde de bugüne kadar hiçbir trafik cezası almadım. Özellikle kırmızı ışıkta geçmediğime eminim. Zaten ceza yediğim bölgede ceza yazılan saat itibariyle trafik çok ağır ilerliyor. Bu sebeple hızlı gidip ışığı atlamak da olanaksız. Bu nedenlerden bu cezaya itiraz edeceğim. Sizden yardım istediğim konular var;
1- Cezaya itiraz etmeden önce tebliğ edilen 216 YTL'yi ödemem gerekiyor mu?
2- Suçsuz oldğumu nasıl kanıtlarım?
3- Kırmızı ışıkta geçtiğimin cezayı kesen trafik ekibi tarafından fotoğraf ile vs. kanıtlanması gerekiyor mu?
4- Trafik ekibi ne bir uyarı, ne bir anons yapmadığı halde "Bize aldırmayarak devam etmiştir" şeklinde bir maddeyi gönlünce ceza makbuzuna yazabilir mi?
5- Cezayı yazan Memur'a da dava açmak istiyorum. Bu davayı kazanma ihtimalim nedir?
6- Cezaya itiraz etmek itiraz dilekçesini Trafik mahkemelerine ya da yetki verilen Sulh Ceza Mahkemeleri’ne yazmam gerektiğini tebligatta belirtilmiş. Ancak, cezayı yazan polis memuruna dava açmak için yazacağım dilekçeyi hangi mercilere ulaştırmam gerekiyor. Bu dilekçede neler yer almalı? Trafik Mahkemeleri ve Sulh Ceza Mahkemeleri’nin lokasyonu nerededir? (Ben İstanbul’dayım)
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Re: Keyfe Keder Trafik Cezası Yazılabiliyor mu?
Merhaba;
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu? İtiraz süresi sona ermek üzere.
Teşekkürler.
Öncelikle size gelen idari para cezasını ödemeniz gerekmektedir. Gelen tebligatta ödeme hakkında, varsa itirazla ilgili açıklamalar ve nereye yapılacağı size bildirilmiş zaten. İtiraz etmeyi düşündüğünüze göre vakit kaybetmeyin ki süresi geçmesin. Şikayet, tazminat v.b. diğer konularla ilgili olarak varsa avukatınıza danışmanızı ve bu doğrultuda profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.
Saygılar...
Alıntı:
tamerce rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle size gelen idari para cezasını ödemeniz gerekmektedir. Gelen tebligatta ödeme hakkında, varsa itirazla ilgili açıklamalar ve nereye yapılacağı size bildirilmiş zaten. İtiraz etmeyi düşündüğünüze göre vakit kaybetmeyin ki süresi geçmesin. Şikayet, tazminat v.b. diğer konularla ilgili olarak varsa avukatınıza danışmanızı ve bu doğrultuda profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.
Saygılar...
Sayın Tamerce,
İtiraz ceza ödenmeden süresi içinde yapılmalıdır.
Sayın Karavelioğlu;
Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Ben itiraz edilmezse ödeme yapılması gerektiğini ifade etmek isterken cümleyi yanlış kurdum galiba :)
Saygılar...