Re: Askerde fotograf cekmek
arkadaslar bilen biri cıkmadı belki, cıkar. ama cıkana kadar yorum yapın ozaman? fikriniz nedir bu konuda ne olabilir.?
Yetersiz bilgi olduğundan okuyup geçtim ben . Muhtemel bilgili kişilerde aynısını yaptı. Burada temel sorun sitede ne fotoğrafı kotduğudur. Bu konu hakkında bilgi vermediğiniz için saçmalamamak için yazı yazılmadığını varsayıyorum. Asker hatırası olmadığı anlaşılıyor sadece ..
kesinlikle askerlik hatırasi; soyleki arkadsım askerdeyken ailesi ve akrabaları gorsun diye kendi kisisel sayfasına baglı bulundugu birlikteyken cekilmis bir kac adet fotograf koyar. bunların icinde birligin icinde uniformalı fotosu, ve birligin bir kactane fotosu vardır. bunun yanında askere giderken (sivilken) cekilmis fotolarda var yani gizli bir dokumanı ifşaa etmek icin degilde dostları gorsun diye cekilmis masumane bir kac fotograf... sorusturma nekadar ilerler? Mahkeme olurmu, olursa ceza alırmı, alırsa ne kadar alır. bilgilerinizi bekliyorum.
Askeri bölgelerde fotoğraf çekmek yasaktır ve dikkat ederseniz bu durum uyarı levhalarıyla da herkese bildirilir. Ancak askerlik görevini yapan herkesin en az bir fotoğrafı olduğuna göre burada konulan yasağın neyi amaçladığı önemlidir. Askerlik arkadaşlarınızla belki kışlada masumca bir fotoğraf çekebilirsiniz hatıra olarak, ama bunları internette veya başka mecralarda yayınlarsanız başınız ağrıyabilir!
Selamlar...
internet sayfası derken, o bildiginiz cok buyuk hitleri olan sitelerden degil. kendi sitesi sadece ailesi akrabaları ve bazı dostları. belki suc olabilir fakat derine inildiginde masumhane oldugu acıkca belli oluyor. Bu gibi durumlar daha once karsılasılmısmıdır? hukmu nedir. Ben bu gibi durumlar icin ceza durumlarını bilmedigim gibi yorumdada bulunamıyorm. basınız agrir derken. mahkememi acilir, ufak bir sorgumu ? hapis cezasimi alırız 2 hafta yoksa 1 - 2 yl mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Arkadasım bayagi sıkıntılı bir durumda
Sayın commodore1tr yazmış aslında fotoğrafların niteliği önemli cephanelik te çekilmiş bir fotoğrafla asker hatırası arasında fark vardır. Her asker askerde bol bol fotoğraf çektirir hatta çoğu bunu yeni nesil albüm internette saklar yayımlar. Burada önemli olan fotoğrafların çekildiği yer ve görüntüdür. Bu konuda bilgi olmadığından ne olacağı hakkında yanıt verilmesi doğru değildir. Ancak Genel Kurmay bu fotoğraflardan rahatsız olduysa kuvvetle muhtemeldir ki çekilmemesi gereken bir yerde çekilmiş yada askerliğe yakışmayacak fotoğraf pozları mevcut.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Sayın commodore1tr yazmış aslında fotoğrafların niteliği önemli cephanelik te çekilmiş bir fotoğrafla asker hatırası arasında fark vardır. Her asker askerde bol bol fotoğraf çektirir hatta çoğu bunu yeni nesil albüm internette saklar yayımlar. Burada önemli olan fotoğrafların çekildiği yer ve görüntüdür. Bu konuda bilgi olmadığından ne olacağı hakkında yanıt verilmesi doğru değildir. Ancak Genel Kurmay bu fotoğraflardan rahatsız olduysa kuvvetle muhtemeldir ki çekilmemesi gereken bir yerde çekilmiş yada askerliğe yakışmayacak fotoğraf pozları mevcut.
askerde cekilmis fotolarını nette yayınlayanlar varmı. link verebilirmisin ne fark oldugunu cok merak ediyorm. yok cnm cephanelik filan degil, birligin icinde cekilmis fotolar.
Bir şey çıkacağını sanmam.Böyle bir suç askeri ceza kanununda yok.Disiplin tecavüzü niteliğinde.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Bir şey çıkacağını sanmam.Böyle bir suç askeri ceza kanununda yok.Disiplin tecavüzü niteliğinde.
agzından bal damlıyor hocam, umarım dedigin gibi olur.