Çalışmadığı Halde Sigortalı Gösterme
Merhaba. Eşimi çalışmadığı halde bir işyerinde bir hafta kadar sigortalı göstererek tayin aldırdım. Ancak eşim daha sonra orada çalışmadığı söyleyerek beni şikayet etti. İşyeri de benim yanımda başka bir bayanla gittiğimi onları kandırdığımı söyledi. Kimlik de sormadık. dedi. Tüm evrakların resmi kurumlarda kaydı var. Hepsi gerçek ancak sahte evrak düzenlemekten ifadem alındı. Hepsinin iftira olduğunu söyledim. Sonuçun ne olacağı konusunda beni bilgilendirir misiniz teşekkür ederim.
Re: Çalışmadığı Halde Siortolı Gösterme
Not: İşi tanıştığım bir muhasebeci yaptı. O tek görüşmemizdi zaten. Olaylardan eşimin bilgisi yok. Evraklarda hiçbir imzam ve bir sahtelik yok. Ceza alır mıyım acaba?
Bu konuya cevap verecek bir kişi yok mu?
Amacınızı, konunun detaylarını ve ne şekilde yaptığınızı tam olarak izah etmezseniz yanıt alabilemeniz bana göre zor. Ancak yaptığınız şeyin her ne maksatla olursa olsun legal olmadığı da belli ki bunu siz de ifade ediyorsunuz zaten. (Yani çalışmadığı halde sigortalı göstertme durumu!)
Dava açılırsa aksini ispatlayamadığınız sürece başınız ağrıyabilir!
Bu konunun bir benzerini yakın bir arkadaşım yaşadı. Eski eşi nafakanın arttırılması için dava açmıştı. Duruşmalar esnasında arkadaşım eski eşinin boşanmalarından 5 yıl sonra ve evlilik soyadını kullanabilmesi için bir yasal karar olmamasına rağmen evlilik soyadı ile SSk ya işe giriş yaptığını görür. SSK dan aldığı belgeyi mahkemeye sunar. Hakim duruşmada " Çalışıyormuşsun" diye sorunca eski eş, " Hayır çalışmıyorum sağlık yardımı için adını bilmediğim bir iş yerinde çalışıyor gösteriliyorum" cevabını verir. (Duruşma tutanağında aynen yazılı) Neden eşinin soyadı ile sorusuna ise "çaıştığım anlaşılmasın diye" yanıtını verir. Bu na rağmen sayın mahkeme nafaka arttırımına karar verdi. Halen Yargıtay dadır.Arkadaşımın yaptığı suç duyurusu için ise savcılık takipsizlik kararı verdi. Aynı konuda farklı yorum olduğu kanısındayım. Bir savcı suç görmemiş, sizin olayınızda sahtecilik olduğu düşünülmüş.
Saygılarımla..
Yukarıda bahsettiğiniz dosyaya ulaşabilir miyim? Lütfen yardımcı olur musunuz?