İcrada ikinci kez masraf talebi
Merhaba,
Nafaka alacağı için eşimin avukatı beni icraya verdi. İcra müdürlüğü avukat vekaleti, harç vs. masrafları da ekleyerek icra işlemini başlattı. Evrakların gelip gitmesi süresince geçen zaman süresince biriken alacağın tahsil edilmesi için aynı dosya numarası ile ikinci bir düzeltme yazısı geldi. Ancak bu yazıda da mevcut borca avukat vekalet ücreti, harç vs. eklenmiş. Aynı dosya numarası ile, ikinci bir dosya açılmadan benden bu masraflar ikinci kez talep edilebilir mi? Bu konuya nasıl itiraz edebilirim? Cevaplar içi şimdiden teşekkürler.
Re: İcrada ikinci kez masraf talebi
İcra dairesine gidip ödeme makbuzlarını da ibraz ederek kapak hesabı yapılmasını talep edin. Durum açıklığa kavuşacaktır
Re: İcrada ikinci kez masraf talebi
Sayın Eyilik,
Cevabınız için teşekkür ederim. Nafaka ve birikmiş nafaka borcu maaşımdan taksitle kesilmişti. İlk yazıda belirtilen borç bittikten 2 ay sonra ikinci düzeltme yazısı geldi. İcra dairesinden dilekçe ile ayrıntıları talep ettim. Bana sadece dosyada hata yoktur diye cevap geldi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı Bilgi Edinme Bölümü kanalıyla ayrıntıları talep ettim. Gelen cevapta her iki yazıda belirtilen borçlarda ayrı ayrı masraf eklendiğini gördüm. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.