Re: Oğlumu Göstermiyorlar
Sayın FuatPak;
Kanımca şartları lehinize çevirmeniz için yapmanız gereken bazı şeyler var. Bildiğim kadarıyla öncelikle eşiniz evi terk ettiğine göre kendisinin eve dönmesi konusunda durumu anlatan bir ihtarname ile kendisini evinize davet etmeniz gerekmektedir. Bunun için hukuki prosedür nasıl olur yani ayrıca dava açmak gerekir mi bilemiyorum onu forumlarda araştırabilir veya hukukçu üyelerimizle paylaşabilirsiniz. Sonrasında şayet eşiniz çağrınıza olumlu yanıt vermezse zannedersem avantajlı olabilirsiniz ve boşanmanız için de önemli bir adım atılmış olur. Ama boşanma süreci ve çocuğunuzun velayeti konusunda ne kadar mücadele ederseniz edin nihai kararı mahkeme verecektir. Ancak ne olursa olsun şartlar gerçekten bahsettiğiniz gibiyse ümidinizi yitirmeyin ve çocuğunuzun geleceği için mücadelenizi sonuna kadar devam ettirin. Benim söyleyeceklerim bunlar.
Herşey gönlünüzce olsun.
tamerce ilgine alakana sağol
tamerce alakanıza cok tesekkür ederim.cok sağolun
SAYIN FUAT PAK;
Bahsettiğiniz somut durumlara göre çocuğu alabilme ihtimaliniz yüksek görünüyor,
Doğal şartlarda yaşı küçük çocuğu anneye verirler, bu eskiden falan değil, halende bu şekilde uygulanmaktadır.
PEDAGOGLAR, SOSYOLOGLAR, PSİKOLOGLAR vs.. bütün uzmanlar çocuğun annesinden ayrı bırakılmasının gelişimi açısından oldukça ZARARLI olduğunu söylüyorlar, her geçen gün bu konularda yeni tespitler yapılıyor, Bu şartlar altında çocuğu anneden ayırmayı mahkemeler doğru bulmuyor,
Ancak öyle KOŞULLAR OLMALI Kİ Babasının yanında kalması buna rağmen daha faydalı olacağını düşündürmelidir.
Arkadaşınız yaşadığı olayda annenin AHLAKİ durumunun çocuğa zararlı olacağı düşünüldüğünden yaşına rağmen çocuk anneye bırakılmamış,
Sizin anlattığınız durumlarda bu konuda size yardımcı olacaktır.
Ancak ACİLEN BİR AVUKATLA GÖRÜŞÜN ve bir DAVA AÇIN,
Tek başınıza sorunları aşabileceğinizi düşünmüyorum.
Saygılarımla
fahri bey alakanıza tesekkür ederim.cok sağolun
oğlumun su anda yasadığı ortamda eşimin annesi nikahsız olarak bir adamla yasıyor.bazen evde kalıyor bazen gelip gidiyor.oğlumada iyi davranmadığını öğrendim.oğlumun bulunduğu yerde(eşimin annesinin evi) bu iffetsiz bir yaşam olmuyormu acaba.lütfen bu konu hakkında bir cevap verirseniz cok cok sevinirim..saygılarımla
Sayın Fuat PAK;
boşanma sebebi olarak eğer medeni kanunun 164. maddesine göre terk sebebiyle dava açarsınız bunun belli koşulları var
1. eşinizle en az altı ay ayrı olmanız gerekir
2. terk edilen eş terkin üzerinden en az dört ay geçtikten sonra hakime başvurmalıdır.
3. hakim terk eden eşe iki ay içinde eve dönmesi için ihtarda bulunur
terk edilen eş bu süre içinde eve dönmezse boşanma davası açılır.
fakat eğer siz evlilik birliğinin sarsılması mk.166 genel sebebiyle dava açarsanız bu süreçlere gerek kalmaz
boşanma davasının en önemli sonucu çocuklar içindir çocukların durumunu hakim resen düzenler. burada önemli olan çocuğun menfaatidir.
kayınvalidenizin erkek arkadaşıyla yaşadığı ilişki tamamen hakimin takdirindedir ve diğer anlattıklarınız da ispat etmeniz gerekir borca batık olduklarını mesela bankaya borçlularsa rahatça bu konuda bankadan belge alabilirsiniz.
Sayın Fuat Pak,
karşılaştırılması gereken hususlar şunlar
bir yanda 3 yaşında olan müşterek çocuğun anneden ayrı tutulması,
diğer yanda nikahsız bir birlikteliğin olduğu ve bu birliktelikten 5 yaşında bir çocuk sahibi olan bir kayınvalide ile sabıkalı bir kayınbirader üstelik aşırı borçlanmış bir aile.
Ben hakim olsam bu koşullarda çocuğu babaya vermeyi daha doğru bulurdum. Ancak aksi düşüncede olan da bir çok insan olacaktır.
Ailenin borçlu olması önemli değil, ben bunu telafi etmek için NAFAKA bağlarım ve bunu ödeterek maddi mağduriyeti gideririm; nikahsız birliktelik te günü birlik bir ilişki değil, asgari 5-6 yıl geçmiş, taraflar çocuk sahibi bile olmuşlar, üstelik nikahlı yaşamak diye bir zorunluluk ve kural da yok, zina suç değil, SÖZDE ÇAĞDAŞLIK adına bütün bunları olağan karşılayan insanlarda mevcuttur.
Hukukta 2 kere 2 dört etmez, ancak gönlüm sizinle,
İşiniz rast gelsin diyorum,
saygılarımla
oncelıkle baglı bulundugunuz yere aıle mahkeemesı hakımlıgıne cocugunuz ıcın gorus tesısıne ızın almanız gerekıyor aldıgınız takdırde ıcra kanalıyla esınızın bulundugu yerden cocugunuzu hakımın sıze ongordu karar netıcesınde acıklanan gunler dahılınde cocugunuzla gorusebılırsınız...