5 Senedir boşanmaya çalışıyorum
Merhaba, ben 2000 yılında Türkiye'de bir alman vatandaşıyla evlendim. Almanya'ya gittim ve yaklaşık 4 yada 5 ay kaldım. İlişkimiz iyi gitmediği için boşanma kararı aldım ve Türkiye'de 2002 yılında boşanma davası açtım ve sonradan duyduğuma göre eşim benden Almanya'da zaten boşanmış. Burada bana tenfiz davası açalım o daha kısa sürer dediler ve tenfiz davasını böylece açmış olduk. Bu sene boşanmam gerçekleşti fakat bu sefer de eşim buradan gönderilen tebligatları kabul etmediği için kesin karar çıkmıyor. Benim şuan da Almanya'daki bir gazetede boşanma ilanı çıkartmam gerekiyormuş. Bu da duyduğuma göre çok masraflı oluyormuş. Bunun daha başka bir yolu varmıdır acaba....
Re: 5 Senedir boşanmaya çalışıyorum
Alıntı:
hata2000 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben 2000 yılında Türkiye'de bir alman vatandaşıyla evlendim. Almanya'ya gittim ve yaklaşık 4 yada 5 ay kaldım. İlişkimiz iyi gitmediği için boşanma kararı aldım ve Türkiye'de 2002 yılında boşanma davası açtım ve sonradan duyduğuma göre eşim benden Almanya'da zaten boşanmış. Burada bana tenfiz davası açalım o daha kısa sürer dediler ve tenfiz davasını böylece açmış olduk. Bu sene boşanmam gerçekleşti fakat bu sefer de eşim buradan gönderilen tebligatları kabul etmediği için kesin karar çıkmıyor. Benim şuan da Almanya'daki bir gazetede boşanma ilanı çıkartmam gerekiyormuş. Bu da duyduğuma göre çok masraflı oluyormuş. Bunun daha başka bir yolu varmıdır acaba....
Boşanma ilanı değil, "ilanen tebligat" yaptırman gerekecek. Başka da yolu yok.
Sayın HATA2000
5 senedir boşanamamanızda sizin de ihmaliniz olduğunu düşünüyorum.
Üstelik Almanya' da alınmış bir boşanma kararı olmasına rağmen bu işlemleri tamamlayamamanız büyük bir eksiklik,
SAYIN AVUKAT MEHMET BEY,
Davalı eşin adresi anladığım kadarıyla belli, ancak tebligatı almamakta direniyor,
Bu durumda BAKANLIK VASITASIYLA tebligat yapılamaz mı, İLANEN TEBLİGATA buna rağmen ihtiyaç olacakmıdır,
ADALET BAKANLIĞI aracılığı ile yapılacak tebligatta karşı tarafın kabul edip etmemesine bakılmayacaktır,
Konuyu bu yönüyle tekrar değerlendirmekte fayda var, KATKILARINIZI BEKLİYORUM.
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
SAYIN AVUKAT MEHMET BEY,
Davalı eşin adresi anladığım kadarıyla belli, ancak tebligatı almamakta direniyor,
Bu durumda BAKANLIK VASITASIYLA tebligat yapılamaz mı, İLANEN TEBLİGATA buna rağmen ihtiyaç olacakmıdır,
ADALET BAKANLIĞI aracılığı ile yapılacak tebligatta karşı tarafın kabul edip etmemesine bakılmayacaktır,
Konuyu bu yönüyle tekrar değerlendirmekte fayda var, KATKILARINIZI BEKLİYORUM.
Sn. Sürücü,
Geç farkettim.
Tebligatı almamakta direnen tarafın bu direnimi tutanakla tesbit edildiği takdirde;" bu hususta düzenlenecek tutanak tarihinde" tebliğ yapılmış sayılır...
"İlanen tebligat" ifadesi, Sn. hata2000'in "boşanma ilanı vermem gerekiyormuş" şeklindeki beyanına atfen yazılmıştır.
tebligat gonderilcek Adres ARASTIRMALARDAN SONRA elde edinemiliyorsa gazete ilani aracigiya sahisa duyurmak,iletmek kanunca meburidir
Abartarak 5 YIL diyorsunuz.imkansiz.
avukatiniz varmi?.avukatiniz mahkemme onune sizin ile birlikte veya vekalet verdiyseniz sizin adiniza cikti mi?.almanyada SURE islemekte,karsi taraftan ses soluk cikmazsa,itiraz gelmezse,avukat gelmezse elbetteki kanunca zaman icerisinde almanya mahkemesi kanunca yapmasi gerekeni yapar,avukatin gorevi tebligat iletilecek adres yoksa,gazetye ilan vermektir kanun yerini bulsun,yani esiniz itiraz edemesin cunku gazeteden ilani almis okumus olarak niteleniyor.aslinda %1 bu ilan verrilen gazeteyi almasi,ve ondan sonra itiraz ederek avukat tutarak mahkemme onune gelmesi..amma kanun boyle!.
siz bosandim diyorsaniz,amma ucret den bahsediyorsunuz anlamsiz bence,hic bir islem yapilmazsa tabiiki yillar gecer 5 YIL diyorsunuz!!!.
Benim gorusum bosandiniz bitmis almanyada.
Turkiyede hersey daha ve daha sor,cok inceleniyor avrupada alinan mahkemme kararlarini sipsak turkiye mahkemmesi onaylamiyor!!!..
tebligat ulastirmak SART,adres turkiye veya almanya arastiriliyor bekleniyor zaman veriliyor karsi tarafa tebligat alindi mi alinmadi mi ???
ona gore tekrar mahkemmem gun veriyor gelip giden olmazsa siz tek tarafli bosanmis oluyorsunuz....
Kendi hayatiniz,kendi secenekleriniz.bilmemek AYIP degil SORMAMAK ta gucunmeyiniz,hepimiz insaniz.....:o
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma ilanı değil, "ilanen tebligat" yaptırman gerekecek. Başka da yolu yok.
Ilanen tebligati nasil yapabilirsiniz?
Ilanen tebligat direk mahkemeden istenilebilinirmi?