-
Kayip Senet
Daha önce satın alımış olduğum bi ürüne karşılık senet vermiştim ve bu ürünü 3 gün içinde iade etmeme karşın vermiş olduğum seneti tekrar istediğim zaman satıcı seneti kaybettiğini söylemekte, bana vermiş olduğum senet'e karşılık aynı miktarda bi senet vermeyi teklif ediyor. Satıcıya vermiş olduğum senetin tarihini hatırlamıyorum ama tutarları aklımda bu konuda ne yapabilirim. Teşekkür ederim
-
Re: Kayip Senet
Senedi gerçekten kaybettiyse, size bir senet verecekse, siz de (diyelim ki kötü niyetlisiniz) senedi tahsil etmek isteseniz, icraya verseniz, satıcı ne yapacakmış?
-
açık söylemek gerekirse alım satımı yaptığım kişi pek dürüst bi insan değil benim gözümde, her insanın yapmış olduğu gibi bi hata yaptım. Benim şüphem bu adamın devamlı bu tür işlerle uğraşması (yani bütün işlerini senetle halletmesi) aldığım ürün bi motorsiklet takas etmiştim ve üzerine senet vermiştim ama aldığım ürün bana hayal kırıklığı yaşatınca tekrar iade ettim. Satıcının bana sana aynı tutarda bi senet vereyim demesinede zaten güvenemiyorum çünkü tamam dediğim zaman bana başkası tarafından imzalanmış bi seneti öneriyor.Buna daha değişik bi çözüm bulamazmıyım siz daha iyi bilirsiniz ama mesela; xxx isimli şahsın daha önce yyy isimli şahsa 000 tutarında vermiş olduğu senet'in kaybolması nedeni ile xxx isimli şahısın yyy isimli şahsa hiç bir borcu ve alacağı bulunmamaktadır ve bi kaç şahit imazsı gibi senetin tarihini hatırlayamadığım için aklıma başka bi şeyde gelmiyor
-
Bu kişi kaybettiğim dediği senedi borcu karşılığında bir başkasına vermiş olamaz mı? Eğer böyleyse, dediğiniz gibi imzalı bir beyan alırsanız, bu yazıyı sadece o satıcıya karşı kullanabilirsiniz. Senet üçüncü bir kişinin eline geçtiyse, üçüncü kişiye karşı "borç-alacak yoktur" şeklindeki yazı geçerli değildir. Üçüncü bir kişi sizden senedi tahsil etmek isterse ödemek mecburiyetinde kalabilirsiniz, bu takdirde satıcıya bir rücu davası açarak ödediğiniz bedeli alabilirsiniz. Senedin tarihini hatta numarasını hatırlamaya çalışın, satıcıdan alacağınız yazıya tarihi ve senedin numarasını da eklerseniz iyi olur. Senedin motosiklet için verildiği, motosikletin iade edildiğini de yazabilirsiniz. Bu yazı ancak rücu davasında işinize yarayabilir.
-
açıklamalarınız için çok teşekkür ederim yarın bu işi halledeceğim inş. teşekkürler