Alan adı tescil eden firma T.C. kimlik no. isteyebilirmi?
merhaba, geçen konudada belirttiğim gibi yaşım 18 den küçük ve bu konu gene geçen konu kadar önemli.
2005 yılının ağustos (22 Ağustos) ve Aralık ayında (20 Aralık) tescil edilmiş 2 alan adını 2006 Şubat ayında farklı kişilerden satın aldım ve alan adı aynı firmaya ait. Geçen sene sürelerini uzatırken sorun çıkmadı ama bu sene alan adlarımı başka firmaya transfer etmek istiyorum ve bana verilen cevap: "T.C. kimlik no. gerekli." Bende kendilerine böyle birşeyi vermeyeceğimi söylediğimde bana transfer şifresini vermelerinin mümkün olmayacağını ve bu numarayla sadece kimlik bilgilerimin gerçekliğini anlayıp birdaha görülmeyeceğini söylediler bende kendilerine inanmayarak T.C. kimlik numaramı vermedim, vermedim ama alan adlarından birinin süresi geliyor 1 hafta sonra süresi dolacak bende dolmadan hemen bir hamle ile transfer etmek istiyorum zaten zamanımda az kaldı işlemler yetişmeyecek bu gidişle. Ben bu servis sağlayıcıdan transfer şifrelerini nasıl alabilirim? yaşımdan dolayı hukuksal bir sürecede giremeyeceğimden ben neyapmalıyım?
Re: Alan adı tescil eden firma T.C. kimlik no. isteyebilirmi?
Firmanın internet sitesini inceleyin, girdiğiniz bilgilerin saklı tutulmayıp şifreli olarak gönderilmini sağlayan herhangi bir güvenlik sertifikası kullanıyorlar mı? Ayrıca üyelere gerekli tüm bildirimlerin ve konuyla ilgili talimatların yapılıp yapılmadığını kontrol edin. Sonuçta alan adlarını satın alırken de herhalde kredi kartınızla ödeme yaptınız öyle değil mi? Güvenlikle ilgili endişeleriniz var ise bu hususlara dikkat etmenizi öneririm. T.C.Kimlik Numarasının sizden talep eden firmanın buna yetkisi var mıdır yok mudur o konuyu değerli hukukçularımızdan öğrenebiliriz sanırım.
TC Kimlik Numaranızın istenilmesi yerindedir. Endişelenmeniz gerekmez.
kredi kartı destekleri yok şirket oldukları gibi iddaları var ama bence sadece bilgisayar dükkanı üzerinden bu işi götürüyorlar yani profesyonel değiller numaramıda yetkili kişiye yazmamı istiyorlar zaten endişemde o. Hizmeti veren sitenin rencide olmasını istemediğimden siteyi incelemek isteyenlere özel mesaj ile gönderebilirim.
Özel mesaj göndermenize gerek yoktur, TC kimlik numaranızı vermeniz ile olumsuz bir sonuç doğmaz.
Tc Kimlik numaranı istemeleri kısaca adını soyadını ve sitenin gerçek sahibimisin diye öğrenmeleri içindir. + Bu işlemler zaten online olarak yapılmakta, kullanıcı adın ve şifren yeterli geliyor.