Oturduğumuz ev eşimin adına değilse
Merhaba,
Eşimin babası tüm çocuklarına birer daire vermiş, ancak bu sözde mi yoksa tapular herkesin kendi üzerine mi bilmiyorum. (Eşimin anne babası hayatta) Bu durumda;
-Eşime birşey olursa ve tapu eşimin üstüne değilse çocuğumla birlikte sokağa atılır mıyım (yani eşimin ailesinin vicdanına mı kalıyor); yoksa evimiz hala eşimin babasının adına kayıtlı ise de yine miras hakkımız var mı? Pay oranı nedir? Yani bu durumda benim ve çocuğumun dışında eşimin kardeşleri ve anne babasına da pay kalıyor mu?
Saygılarımla,
Re: Oturduğumuz ev eşimin adına değilse
Eşiniz babasından önce vefat ederse (Allah uzun ömürler versin.), ve ev eşinizin üzerine kayıtlı değilse, hayatta olan kişinin mirasını kendi iradesi olmaksızın paylaşamaz, dolayısıyla söz konusu evden miras payı talebinde bulunamazsınız. Kaldı ki böyle bir durumda siz, ilerde zaten kayınpederinizin mirasçısı da olamazsınız, ancak çocuğunuz dedesinin mirasçı olur.
Tabii herhangi bir ölüme bağlı tasarruf da söz konusu olabilir ve yanıt buna göre değişebilir. Ayrıca çocuğunuza kalacak olan miras payı üzerinde birtakım önlemler alınabilir. Başınıza böyle bir olay gelirse, mutlaka bir meslektaşımdan hukuki yardım almanızı tavsiye ederim, burada somut bir olay olmadan tek tek tüm ihtimalleri değerlendirmek hem imakansızdır hem de faydasız olacaktır.
eger oturdugunuz evın tapusu sızın adınıza veya eşinizina dınıza deyilse ya halen tapu siciline kayıt edilmemiştir yada tapu edilip eşinizin babsı uzerıne kayıt ettırılmıştır eşinizin bir ölümünden sonra eşinizin babasının sizden evi boşaltması gibi bir talepi buunabılmektedir ama miras konusunda ise sizin bir hakkınız olmayıp cocugunuzun dedesine ileri surebıleceyı bır hak bulunmaktadır