Kiracı olarak oturduğum konutun kombisi kullanımdan kaynaklanmayan teknik bir arıza yaptı.Tamir giderini kiracı olarak ben mi öderim,ev sahibi mi öder? Teşekkür ederim.
Printable View
Kiracı olarak oturduğum konutun kombisi kullanımdan kaynaklanmayan teknik bir arıza yaptı.Tamir giderini kiracı olarak ben mi öderim,ev sahibi mi öder? Teşekkür ederim.
Bu tespiti siz mi yaptınız yoksa kombinin Yetkili Servisi mi yaptı? Garanti kapsamı ve süresi içerisindeyse sorun olmaz zaten. Ama değil ise tespit önemlidir bence.
Bir de kira kontratınızdaki hususları ve varsa özel şartları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Selamlar...
Sn.Tamerce
Nazik cevabınıza teşekkür ederim.Kombimin kullanımdan kaynaklanmayan bir arızası var.Üretim hatası bir plastik parça sorunlu.Servis bunu tespit etti ve parçayı yeniledi.Ev sahibimle aramızda bir kontrat vb. yazılı bir sözleşme yok.Kombinin garanti süresi dolmasaydı zaten böyle bir sorum olmayacaktı sizlere.Kombiyi ilk kullanan benim.dört yıldır kullanıyorum ve arızasıda benden kaynaklı değil.içindeki bir plastik parça çatladığından sorun çıktı.Bu sebeplerle ev sahibiyle yazılı bir akdi olmayan ben mi öderim tamir giderini ev sahibim mi ödemeli ? Bu sorumun hukuki boyutunu merak ediyorum.Bir kez daha teşekkür ederim ilgilenenlere.
Kontrat ile şartlar açıklanmamış ise yoruma bağlı bir uyuşmazlık, ve sonuç olacak sanıyorum. Üretim hatası demişsiniz ama üretim hatası ise bunun adı gizli ayıptır. Garanti süresi geçmiş olsa dahi bunu ilgili üreticinin gidermesi gerekir. Servis bu yönde bir rapor veriyor ise bunu üretici firmadan talep edebilirsiniz. Diğer hallerde normal kullanmaya bağlı yıpranma olur kanısındayım. Siz büyük ihtimalle sağlam ve çalışır olarak teslim aldığınıza dair imza atmışsınızdır. Teslim ederken de yine aynı şekilde teslim etmeniz gerekir. Aksi takdirde en azından depozitonuzun iadesi sorun olacaktır.
Saygılarımla..
Sn.Mkocagül cevabınız için teşekkür ederim.Haklı olabilirsiniz.Ayıplı mal olarak telakki edip üretici firma ile görüşülebilir."mal size sağlam olarak teslim edildi, evi terkederken aynen iade edilmelidir" diyorsunuz.doğru olabilir.ancak bu mantıktan hareketle, muhtemel bir deprem sonrası şayet kiracısı olduğum evim hasar görürse bunu da benim tamir etmem gerekir galiba.çünkü bu da aynı mealde bir hadise sanırım.burada da evin kullanıcısı benim ve ev bana sağlam teslim edilmişti deprem hasarını da ben mi öderim diye düşünmeden edemiyor insan.örnek biraz radikal oldu galiba .yine de ilginize teşekkür ederim efendim.
Kombi arızası ile ilgili benzer bir sorun yaşadım. Masrafı kiradan düştüm.
Aranızda kontrat yoksa ancak sözlü anlaşma yapabilirsiniz.Fakat ülkemizde her zaman ev sahiplerinin dediği olur.Yoksa "işine gelmezse çık" diyebilirler.Fakat kombi bir demirbaş oluyor. Duvarlar ise kiralanan üründür. Aslında sizden kaynaklanan bir durum değilseki öyle diyorsunuz ev sahibi ödemeli.(Kombi firması kabul etmezse) Ama ne kadar dinler bilmiyorum.