Bakaya kaldım ve yüksek lisans yapmak istiyorum
Merhaba, forumda benim durumuma karşılık gelen bir cevap bulamadığım için yazıyorum.
2004 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra yoklamamı yaptırıp 2005 yılına sevk aldım. Maddi nedenlerden ötürü askere gidemediğim için bakaya kaldım. Bugün şubeme gittim ve Kasım ayına sevk vereceklerini ama önce mahkemeye çıkmam gerektiğini söylediler. Yüksek lisans yapmak istiyorum ve askerlik durum belgesine ihtiyacım var. Yüksek lisans başvurusunu yapmak için 1 hafta içinde askerlik durum belgesi evrağını almam gerekiyor.
Bakaya kalma suçundan çıkacağım mahkemenin yargı süresi ne kadar sürer?
Daha önce bakayada kalmış olmam yüksek lisans yapmamı engeller mi?
Bakaya kalma suçundan para ya da hapis cezası alma olasılığım var mı?
Herkese teşekkürler.
Re: Bakaya kaldım ve yüksek lisans yapmak istiyorum
Artık sivil mahkemeler bakıyor.Süreç hakkında bir şeysöylemek zor.Maddi durumdan dolayı gitmemek yasal bir mazeret değil.O nedenle büyük bir ihtimalle para cezası alabilirsin.Askerlik belgesini alıp kayıt olursan bakaya kalmış olmak yüksek lisansını etkilemez.
Merhaba, bugün şubemle konuştum. Mahkeme devam ederken askerlik durum belgesi alabileceğimi söylediler. Fakat alacağım belgeyle sadece yüksek lisansa kayıt yaptırabilirmişim, bana okuma hakkı vermezmiş. Yani yüksek lisansı kazansam bile verilen sevk tarihinde asker olmak zorundayım. Bu durumda yüksek lisansımı askerlik dönşü yapabilirim. Bu da eğitimde 1 sene kaybımın olacağı anlamına geliyor. Şubede görevli memurun verdiği bilgi elbette doğrudur, fakat bu askere gitmeden yüksek lisans okuma ihtimalim var mıdır? Bunu merak ediyorum. Şubede görevli memurlar bu konuda insiyatif kullanabiliyorlar mı? ya da mevzuatta buna olanak veren bir uygulama var mı? Teşekkür ederim.
En önemli yer yok sanırım yaş ...
Yeniden suç işleyerek yani kaçarak okuyabilirsin.Şubedeki memurları bu konuda insiyatifleri yok.Böyle bir şey yaparlarsa suç işlemiş olurlar.Lisansı kazan.Öğrenciliği dondur.Askerliğin yap ve sonra koçlar gibi başın ağrımadan ve taklalar atmadan oku.
Cevap: Bakaya kaldım ve yüksek lisans yapmak istiyorum
Sn. Gaksuzek,
Aynı durumun içerisindeyim 29 yaş sınırına takıdım, 2-3 ay içinde okulu bitiriyorum ve 1 aydır da BAKAYA yım, Y. Lisans a başlayıp askerliği ertelemeye devam edebilir miyim ? Yoksa artık bir kere BAKAYA olduk bir daha Y. Lisansa da başlatmıyorlar mı bizi mahkemede ifade bile versek...
Tecrübe ettiyseniz faydalanmak isterim
İyi Çalışmalar
meraba. ben önlisans, haziran 2011 mezunuyum. diploma ve çıkış belgesi sorunu nedeniyle askerliğimi tecil ettiremedim. şimdi yoklama kaçağıyım. Acaba diplomamı aldıktan sonra tecil ettirme şansım var mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
ettirebilirsin sanırım belgeni al şubene uğra...