İşten Çıkarılma Durumumda Haklarım
2005 Haziran ayında işe başladığım firma dün itibari ile Ağustos ayı sonunda işten çıkartılacağımı bana iletti. Bu durumda sahip olduğum haklar nelerdir? Son Brut ucretim 3856 YTL' dir.
Not: 2004 Haziran ayında görevim aynı olmak kaydı ile taşeron bir firma aracılığı ile yine aynı firmada 2005 Haziran ayına kadar gorev yapmıstım. Calistigim bu sure icinde tazminat talep etme hakkım var mıdır?
Re: İşten Çıkarılma Durumumda Haklarım
Merhaba;
2005 öncesi taşeron firma çalışmanızdan dolayı bir tazminat hakkınız varmıdır bilemiyorum.
Çalışma süreniz 1,5-3 yıl arasında olduğundan işverenin size 6 hafta öncesinden işinize son verileceğini bildirmesi gerekir.13.08de yapılan bildirimle ağustos sonunda işinize son verilirse 6 haftalık ihbar süresine karşılık gelen ihbar tazminatını eksiksiz ödemesi gerekir.İlk bildirimden sonra ayrılıncaya kadar çalıştığınız süreyi düşüp kalanı ödemesi gibi bir durum sözkonusu değildir.
Kıdem tazminatı tavan ücreti 31.07.2007 tarihi itibariyle brüt 2.030.19YTL.dir.Bu rakamı aşan maaşlar için kıdem tazminatı bu rakam üzerinden hesaplanır.2.030.19/360=5,63ytl. olan günlük kıdem tazminatı ortalamanızı iş yerinde çalıştığınız gün sayısı ile çarparsanız toplam kıdem tazminatınızı bulabilirsiniz.Kıdem tazminatından %0,6 damga vergisi kesilir.
Bunun dışında varsa kullanmadığınız yıllık izinlerin ücretini ve diğer hakedilmiş maaş-ikramiyelerinizi alırsınız.
saygılar
5,63 YTL lik ucret calisma zamanım olan 780 gunle mi carpilacak yoksa ayda ortalama calisma surem olan 20 gun uzerinden mi hesaplanacak? Kullanmadıgım 7,5 gun iznim bulunuyor.
Tam olarak alacagim ucret nedir?
Tşk,
780günle çarpılır.%0,6 damga vergisi kesilir.