Makamda İken MÜdÜr Memura MÜÜssİr Fİİlde Bulunursa
Printable View
Makamda İken MÜdÜr Memura MÜÜssİr Fİİlde Bulunursa
Makamda İken MÜdÜr Memura Saldirirsa Bulunursa
sayın hukukcular yaşanmış olayı tartışmaya açmak istiyorum saygılar
Müdür memura makamda saldırır memur kendini korur memur yaralı (müdür kendine zarar verir fakat snuç olarak yaralıdır )şahit yok müdür suçunu kabul eder memur sadece kendimi savundum der
müdüre ve memura Eski TCK'nın 456-271-272 maddelari uygulanır
müdür memura saldırdığına göre müdüre 456 271 272 uygulanması doğru memur istemeden müdür yaralandığı için memura beraat olmalıdır memur müdüre karşılık vermiş bile olsa müdür artık göreli memur sayılmaz ve görevinden dolayı ceza artımı memura uygulanamaz çünki artık müdür saldırgandır konu memur açısından şahsi olmuştır
Müdür müdür müdür?
Sayın üyemiz, dilbilgisine uygun yazarsanız ve noktalama işaretleri kullanırsanız konuyu daha rahat anlayabiliriz. Özellikle son kısmı anlayamadım. "memur müdüre karşılık vermiş bile olsa müdür artık göreli memur sayılmaz" ne demek mesela? Müdür saldırganlaşınca memur sayılmıyor mu?
sayın avukatım;
saldırıya uğrayan görevli (Ahmet), görevinden dolayı ve görevde iken saldırıya uğradığından, müdür Hasan'ın saldırısı karşısında Ahmet'te müessir fiilde bulunsa bile, Ahmet'e Müdür için görevli memur ve görevi başında uygulanıp Ahmetin ceza arttırımı olmaması gerekir(burada müdür hasan ilk saldıran Ahmette saldırıya uğrayan kurum çalışanı kişilerin adı olarak kabul ediniz)saygılar
burada saldırgan müdür hasana görevli ahmette fiilde bulunsa (kaldıki sadece savunma yapmış faklat müdür hasan yaralanmış ) meşru müdafaa olmazmı