Senedin yanlış doldurulması
Arkadaslar benım sorum şu 2 ay önce kıramıyacağım bir arkadaşım için senede kefil olarak imza attım senedide ben doldurudum yalnız bilmeyerek alacaklı ve borclu kısmına aynı kişileri yazdım yani üst taraftada alt taraftada benim adım yazıyor alttada benim adresim var sonradan fark ettim yanlış doldurduğumu ama karşı tarafta durumu fark etmeyince ses çıkartmadım.şimdi böyle bir durumda senedin herhangi bir yasal işleme konulup icraya verilmesi gibi bir durum söz konusumu.şimdiden teşekkür ederim
Re: Senedin yanlış doldurulması
Bononun mecburi şekil şartları:
Senet metninde Bono (veya Emre muharrer senet) kelimesini ve senet Türkçe'den başka bir dilde yazılmışsa o dilde bono karşılığı olarak olarak kullanılan kelmeyi,
Kayıtsız ve şartsız muayyen bir bedeli ödemek vaadini,
Vadeyi,
Ödeme yerini,
Kime ve kimin emrine ödenecek ise onun ad ve soyadını,
Senedin düzenlendiği gün ve yeri,
Senedi düzenleyenin imzasını, ihtiva eder
Yaptığınız işlem tamamen geçersizdir resen gözönünde bulundurulur hiçbir sonuç doğurmaz
TTK 690. maddede poliçeye ilişkin hükümlerden bonoya uygulanacaklar arasında "keşidecinin kendi emrine olarak düzenleyebileceğine" dair hüküm olan 585. madde sayılmamıştır. Bu nedenle bonoyu düzenleyen kendi lehine olarak düzenleyemez. Böyle bir senet bono değildir. Yeni bir bono düzenleyebilirsiniz.
arkadaslar ilginiz için çok teşekkür ederim.