Sitem ve Saldırı Hakkında
Öncelikle herkeze selam
Arkadaşlar benim bir sitem var ve siteme doss atakla saldırı yaptılar ve denyo adlı programla sitenin üye sayısını 2.5 kat arttırdılar ve küfürlü üyelikler + sitede özel mesajla dalga geçici içerik bulunmaktadır bunun sonucunda sitemin kontrol paneline giremiyorum büyük bir ihtimal saldırıdan sunucu kapandı ben bunun için suç duyurusunda bulunabilirmiyim bulunursam karşıdaki insan ne kadar ceza alır.
not:
ip adresi
sitenin saldırı halindeki databese i elimde
ayrıca güvenlik sistemi tarafında engellenmiş saldırı kayıtları da var elimde.
suç duyurusunda bulunursam bu ekleri eklemem gerekir mi
en son ne zamana kadar suç duyurusunda bulunabilirim :S
ayrıca benim sitem kaçak falan diyorlar acaba sizce biri şikayet etse sitemden ben ceza yermiyim
crack serial mp3 film vs içerik yok sadece oyun download linklerini veriyoruz
vericeniz bilgiler benim için çok önemli şimdiden herkeze çok teşekkür ediyorum
Re: Sitem ve Saldırı Hakkında
Bilişim Suçları Bürosu'na veya Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunabilirsiniz.
SİSTEMİ ENGELLEME, BOZMA, VERİLERİ YOK ETME VEYA DEĞİŞTİRME
Madde 244 - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Sitenizde yasal olmayan içerik varsa sorumluluğunuz mevcuttur.
cevap için teşekkür ederim en son ne zamana kadar suç duyurusunda bulunabilirim zaman aralığı nedir 3 ay 5 ay gibi
5237 s. TCK, şikayet süresini 765 sayılı TCK’na (m. 108) benzer bir şekilde altı ay olarak belirlemiştir (Y.TCK m. 73/1). Altı aylık sürenin başlangıcı, zamanaşımı süresini geçmemek koşuluyla, şikayet hakkı olan kişinin eylemi ve failin kim olduğunu bildiği veya öğrendiği gündür (Y.TCK m. 73/2). Görüldüğü üzere Kanun eylem veya failin öğrenilmesini yeterli görmemiş sürenin başlayabilmesi için her ikisinin de öğrenilmesini şart koşmuştur.
Konu Hukukcu Büyüklerim tarafından güzel bir şekilde cevaplanmış. Fakat ben bu konuyu sadece ve sadece Site Reklamı olarak görmekteyim.