Döviz ile maaşta zam olurmu?
Merhabalar ben ozel bir şirketde orta duzey yonetici olarak çalışıyorum. Benim sorunum (benim gibi 15-20 kişi daha var) 2000 yılında doviz ile maas almaya basladık. sozlesmemizdede net su kadar dövizdir maası diye belirtildi. Ama 2000 yılından beri maasımıza hiç zam yapılmadı biz yonetici olarak elemanlarımızdan az maas alır duruma dustuk (elemanlarımız sendikalı) ve ust yoneticilerimize bu durumu defalarca ilettik ama cozumleme taraftarı degiller ve devamlı oyalama takdigi ve tazminatsız işten cıkarma senaryoları peşindeler bizim bu zam magduriyetimizi giderecek yasal kanuni bir hakkımız varmıdır? ve yolları nelerdir? Teşekkur ederim. Saygılarımla
Re: Döviz ile maaşda zam olurmu?
Bu konu hakkında yardım lutfen
Re: Döviz ile maaşda zam olurmu?
Özellikle yüksek enflasyon ve develüasyon dönemlerinde dövizle maaş almak, zaten döviz kurunun artışı ile birlikte çalışana reel bir ücret artışı yaratır. Ancak özellikle dolar üzerinden maaş alanların doların artmaması nedeniyle bir zararları meydana gelmiş olabilir. Sizin iş sözleşmenizde ayrıca zam yapılacağına dair bir hüküm bulunmamaktaysa , örneğin sözleşme imza aşamasında dolar 1,4 YTL iken bazı dönemlerde 1,65 YTL'ler seviyesine çıkması ile birlikte reel bir ücret artışı sağlamış oldunuz. Doların bugün düşük kurda seyretmesi şansızlığınız olmuş. Soruyu umarım yanlış anlamamışımdır ancak bu durumda zam talep edemezsiniz.
Selamlar,