Cok Zor Bir Durumdayim Lütfen Yardim Edin
Bundan yaklasik üc hafta önce bu forumda sorunlarim ile ilgili bir konu actim fakat her gün sabah kalktigim zaman kendi mail adresime bile bakmadan sitenize yazmis oldugum konuya bir cevap olup olmadigini kontrol ediyorum. Herkesin acmis oldugu konuya iyi kötü bir cevap verilmesine ragmen benim konuma bir kimse tek bir kelime bile yazmadi.
Acaba kendimi yeterince ifade edemedim mi diye düsündüm yada yanlis yerden mi umut bekliyorum diye sordum kendime!!!
Gercekten zor durumdayim ve kafam cok karisik bilgisi olan herkesin fikrine ihtiyacim var. Cünkü ne yapacagimi bilmiyorum her basvurdugum kurum islerimi zorlasdiriyor.
Almanya`da yasiyorum ve türk vatandasiyim dört bucuk aylik bir bebegim var.
2000 yilinda Türkiye`de evlendim,esim almanyada ikamet ettigi icin aile birlesimi vizesi ile bende Almanya ya geldim. 2003 senesinde bosanmak icin Almanya`da mahkemeye basvurdum fakat esimin sürekli adres degisikligi yapmasindan ve durusmalara gelmemesinden dolayi dava uzadi ve nihayet 2006 nisan ayinda son durusmamiz oldu ve bosanmamiza karar verildi. Kararin bozulamaz tasdigi eylül 2006 da elime ulasdi.
Bu kararin kesinlesmesi icin türkiyede de bir tanima davasindan gecmesi gerektigini biliyorum. Fakat esime gelen tebligatlar maalesef ulasmadigi icin bi türlü olmadi ve ben bosanamadim .
Nisan 2007 de bir cocugum oldu. Babasi türkiyede yasiyor ve ben cocuguma hala bir kimlik cikaramadigim icin daha oglunu bi kere bile olsun göremedi.
Bana burada kimligi vermesi gereken makam Konsolosluk fakat konsolosluk dogum kagidinda evli görüktügüm adamin cocugun babasi olarak yazilmasini idda ettigi icin ona bir kimlik alamadim . Simdi önümüzdeki hafta dogum kagidina baba adi kismina evli oldugum adamin adini ve soyadini yazdirmayi ve daha sonra tekrar konsolosluga basvurmayi düsünüyorum, bu sayede cocugumun aslinda kendisiyle alakasi olmayan birisinin kütügüne oglu olarak kaydedilecek.
daha sonra hala evli göründügüm kisyle görüsüp ona durumu anlaticam. kendisin konsolosluga götürüp orada benim türkiyede anlasmis oldugum bir avukata Tanima tenfiz davasi icin ve birde nesebi red davasi icin vekalet vermesini saglicam. Ardindan türkiyeye gelip bir an evvel Tanima Tenfiz davasini ve nesebi red davasini ayni anda acicam ( bu davalar icin sanirim adli kanit olmasi gereken bir babalik testi gerekiyor benim cocugumun ve babasinin örnekleri ile karsilastirilarak yapilmis, biyolojik baba olarak ispatlanmis ve mahkemede adli kanit olarak kullanabilecegim düzeyde bir sonuc var, bosanma davamin türkce cevirisi ve konsolosluk tasdigi de var). Baska ne gibi evraklar lazim olabilir???Bu iki davaninda en hizli sekilde sonuclanmasi acaba ne kadar sürer??????
Bu iki dava da sonuclanir sonuclanmaz cocugumun gercek babasi ile resmen evlenicem ve oglumuzu kendi kütügümüze mahkeme sonucu dogrultusunda direk konsoloslukta kaydettirebilir miyim ?????
bunlar benim yapmayi düsündüklerim , ama benim istegim her seyin cok hizli olmasi ve bu yüzden eger daha farkli bir cözüm yolu bilen bir bilgili var ise lütfen bunu benimle paylasmasini rica ediyorum. 24 yasindayim annemi babami 16 yasimda bir cinayette kaybettim 17 yasimda amcamin atmis oldugu bir imza ile 7 yildir bütün hayatimi esir aldilar. Evim olsun huzurum olsun istiyorum yalvaririm yardim edin buna cok ihtiyacim var. Artik hayatimi düzene koymak cocugumu babasi ile birlikte büyütmek istiyorum lütfen uzman olan herkesin yardimini bekliyorum... bu beni biraz olsun rahatlaticak.....
ilgilerinize simdiden tesekkür ederim!