Kiracıya çekilen ihtarnamenin süresi
iyi günler. bundan 1 ay önce bir dükkan satın aldım. dükkanda eski mal sahibinin problemli bir kiracısı vardı. hem kira borçları hemde apartman aidat boçları ve piyasaya yüklü miktarlarda bir sürü borç. kiracı olan şirket; ortakları kayıp yani kaçaklar. kapıya hergün bir hacize gelinecek yazısı bırakıyorlar. içeridede eşyaları var aslında haciz edilecek. ama nedense şimdiye kadar kimse haciz işlemini yapmadı.bende bunun için kiracıya herhangi bir ihtarname çekmedim. çeksemde işyeri kapalı olduğundan ve karşımda bir tüzel kişilik oldugundan yapılan tebligatta yerine ulaşmayacaktı. çünki apartman aidatını tahsil etmek için yönetici icra dairesinden hacizli ödeme emri göndermiş ve yasal süre geçmesine rağmen icra müdürü hacze karar vermemiş.(ödeme evrakının muhtarlığa teslim edilmesi geçerli değilmiş. ve şiket ortaklarının kaydı için ticaret odasına yazışma yapılmış.buda hala neticelenmedi.) sorum şu:
sitede okuduğum kadrıyla 1 ay içinde kiracıya ihtar çekilerek işyerini satın aldığımı kirayı şuraya yatır veya en iyi ihtimalle 6 ay sonra çık gibi bir durum oluyor. Peki ben bu 1 ay içinde ihtar çekmedim. kiracıda yok ortada. ne gibi bir yol izlemem gerekiyor. kira ödenmediğinden dolayı bir tahliye davası açabilirmiyim. ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Re: kiracıya çekilen ihtarnamenin süresi
merhaba; anlatımlarınızdan anlaşıldığına göre, 6570 sayılı yasanın 7/4 maddesinde düzenlenen yeni iktisap nedeniyle tahliye davası açma süresini kaçırmışsınız. bunun için bence yapılması gereken en güzel şey, öncelikle eski malikin kiracısına noter aracılığıyla bir ihtar çekerek, burayı satın aldığınızı, bundan sonra kira bedellerinin tarafınıza ödenmesini isteyin. bunun üzerine ihtar tebliğ edildikten sonra kira bedelleri tarafınıza ödenmezse, hemen ilk aydan sonra bir ihtar daha çekebilir veya icra dairesine başvurarak kiracıyı icra tanalıyla tahliye ettirebilirsiniz. ancak bunlar sonraki aşamalar olup; bence öncelikle bahsettiğim ilk ihtarı derhal çekin. bir de tapu kaydınıza bakın, taşınmazı ne zaman edinmişsiniz...
Re: Kiracıya çekilen ihtarnamenin süresi
sayın suat bey cevabınız ıcın cok tesekkur edıyorum.