Suçlayıcı tavır ve maaş kesinitisi hakkında
Öncelikle ilgilenen kişilere teşekkür ediyorum....
Ben türkiyenin önde gelen kuruluşlarından birinin perakende sektorundeki bir kolunda çalışmaktayımbaşımdan geçen olay benim kafamı kurcalayan bi olay oldugu için sizlerden yardım ve fikir alma gereği duydum...
Bu şirkette muhasebe bolumunde çalışmaktayım ve rutin işler esnasında gunluk briken paranın bankaya gonderilmesi gibi bir durum söz konusu briken para bankaya gonderiliyor ertesi gun 08/06/07 tarihinde yine bankaya bole bir para gonderiliyor ama bankaya teslim edilen para kağıdı ile şirketten kalan para kağıdı arasında 1350.00 ytl gibi bir fark dogmakta bankayı benimle birlikte yetkili 4 kişi daha teslim edebiliyor bankaya giden para muhasebeleşme esnasında bu eksik tutar kağıtlardaki farklılık sebebiyle yanlış griliyor ve işin aslı yaklasık 1 ay sonra meydana cıkıyor araştırma sorusturma gibi bişey yapıyor şirket ve teslim kagıdında benim imzam olmamasına ragmen o gun vardiyamın o saatler arasında olması sebebiyle tutarı benden kesiyor.
İşin ters olan kısmı şu bu kadar yuksek kesintilerde benden imza alınmamalımı ?
Bu kesintiler 400 ytl lik bir maaştan 200 ytl lik dilimler halinde kesilebilinirmi?
Ve bu tutar ben olayın daha bitip bitmediğini yani kesilecegini bilmeden benden kesilebilirmi?
Yukardaki 3 sorumun yanı sıra bu sebeğpten bir hukuki surece girilirsi sonucları ne olur bu arada bir sendika uyesiyim konuyu ne kadar aktarabildim bilmiyorum ama yardım edebilirseniz şimdiden teşekkürler...
Re: Suçlayıcı tavır ve maaş kesinitisi hakkında
Konu hakkında bilgi verebilecek kimse mevcut değilmi ilgi gosterilirse cok memnun olurum en azından kesintinin maaşın belirli bir kısmından olabilecegini dusunmekteyiz tak diye yarısnı kesebilirlermi.
Öncelikle işverene karşı itiraz hakkınızı kullanarak bu eksikliğin sizden kaynaklanamadığını iddia edebilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız, bu konuda şirket içi araştırma/soruşturma yapılmasını isteyebilirsiniz. Sorunu buy şekilde çözemezseniz sizden yapılan kesinti için alacak davası açıp, mahkemede haklılığınızı ispat edebilme imkanına sahipsiniz. Selamlar.
Konu hakkında yorumunuz için çok teşekkürler.Hemen bir avukata başvurup hakkımı arıyacagım ancak sendikalı olmam farklı bazı şeyler gerektirirmi sendika kanalıylamı bazı şeylere yonelmem gerekir yoksa bireysel olarak mı?
Bu tür bir davada sendikalı olmanın sağlayacağı bir ayrıcalık veya farklılık yoktur. Ancak, sendikanızın hukuk birimi size hukuksal destek sağlayabilir. Selamlar.
merhabalar...
iş yerinde suçlayıcı tavır başlığından kasıt mobbing midir?
yani biraz daha açacak olursak iş yerinde psikolojik şiddet olarak türkçeleştirebileceğimiz bu duruma maruz kalınırsa ne gibi yasal haklarımız olabilir?