-
İlk Yoklama
Öncelikle Yardımcı olan kişilere çok teşekkür ederim.Sizlere şöyle bi Sorum olacak :
İlk yoklama İçin belirli bir süre varmıdır. bu süre ne kadar veya hangi durumlarda ertelenebilir? İlk yoklama tarihinden itibaren ne kadar süre zarfında yoklamanın mutlaka yapılması gerekmektedir ?
Yardımlarınız için Çok Teşekkür Ederim Saygılarımla !!
-
Re: İlk Yoklama
Arkadaşlar bazı kelimeleri kullanmamam gerekmiş.Forumda yeni olduğum için bi bilgim yoktu. bundan sonra dikkat edeceğim . :(
-
Emsallerinin son sevk gününe kadardır.
-
yld19sm Cevabın İçin Çok Teşekkür Ederim :)
Bu arada eğer görürsen bi sorum daha olacak yanıtlayabilirsen ve diğer gören arkadaşlarım da yanıtlarsa sevinirim : emsallerimin son sevk tarihi de sonraki yılın kasım ayı içinde oluyor sanırım örneğin 2008 kasım ayına yakın bir zamanda yoklamaya gidilirse son yoklama için hangi tarih verilir bu konuda bir bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirmi.Tekrar Teşekkür Ederim İlgilenen Herkese.
-
Hiç bir veri vermeden tam yanıt istemekte size mahsus sanırım. Yaş belli değil okuyup okumadığınız belli değil Nerede olduğunuz belli değil ne iş yaparsınız ne yer ne içersiniz hiç biri yok ama yanıt isteniyor . Lütfen insaf. Bu soruya nasıl yanıt verilsin ? Yurtdışı/ okuyan / okumayan/ kardeşi askerde olan / tek çocuk olan / sporcu olan / ailesinde şehit bulunan gibi yüzlerce faktör erteleme nedeni olabilir . Ne diyelim yani bu ortadaki soruya
Alın ben size şöyşe bir yant vereyim ne istersen yap...
1111 sayılı kanun madde 83 Her yıl askerlik çağınagirenlerin nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir. Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz, isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 15 Mayıs tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.
Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden “Son yoklama Çağrı Tebligatını '' adresinize gönderecektir. Herhangi bir nedenle, çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi; bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir. Son yoklamaya katılamama mazeretinizi mutlaka bildirmeniz gerekmektedir yoksa Yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.
-
Sy:Tangör Evren
Açıklamalarınız doğru fazla bilgi yazmamışım Özür dilerim :(
Ben size ayrıntılı bir şekilde açıklayayım.
1987 doğumluyum.2006 Kasım ayında ilk yoklamaya şehir dışında olduğum ve yoklama kağıdı elime ulaşmadığı için katılamadım.(yoklama kağıdı elime şu anda dahi ulaşmış değil)yani ilk yoklamanın 2007 kasım ayında olacağını düşünmüştüm.Şu anda Açık öğretim lisesi Son sınıf düzeyinde okumaktayım.Mayıs ayında lise diplomam elimde olacak.Şu anda veya Lise diplomamı aldığım zaman(Mayıs 2008'de)İlk yoklamaya katılmam halinde tecil hakkım olurmu.Yada şu anda ilk yoklamaya katılsam sevk tarihimden önce diplomayı alıp askerliğimi tecil ettirebilirmiyim.Bu tecil hakkım ne zamana kadardır? Son olarak üniversiteye girişte askerlik ile ilgili bi sorun yaşarmıyım. Bu durumda ne yapmam gerek açıklarsanız sevinirim.Şimdiden Teşekkür Ederim Yardımlarınız İçin.
-
Farkeden bir şey yok.Emsallerinin son sevk gününden önce liseyi bitirir bitirmez şubene başvurursan eminim başka olumsuz bir sebep yoksa askerlik tecil edilir.
-
yld19sm Emsallerimin son sevk tarihi bu yıl kasım ayında ama ben 2008 mayıs da mezun oluyorum. Şu anda yoklamamı yaptırsam son yoklamaya kadar da diplomamı aldığımda son yoklamada tecil ettirebilirmiyim acaba?Ve bu arada kasımın 10 undan itibaren emsallerimin son sevk tarihi başlıyor.bu durumda ben ekim ayında ya da şu anda yoklama yaptırırsam son yoklamam erkene alınır mı? yani beni de son gidecek olan kasım ayında gönderirler mi yoksa son yoklama süresi için ilk yoklamadan itibaren belirli bi aralık varmı bunu doldurmam beklenir mi ?
-
Askerlik yoklamasını yaptıranlar hemen askere sevk edilmez.Kasım 2007 de yoklamanı yaptırki ileride çıkacak olumsuzluklara uğrama.En iyisi askerlik şubesi ile görüşmek.Öğrenciliğiniz devam ettiği için sorun çıkmaz sanırım.Okuldan alacağın bir belgeyi yanında götür.(Öğrenci olduğuna dair)
-
yld19sm:
Açıklamaların için çok teşekkür ederim. Bana söylendiği kadarıyla Açık lisede okuyan öğrenciler okuduğu sırada tecil edilmiyor.Sadece diplomayı aldığı zaman tecil edilebiliyor.Bu durumda kasımda yoklamamı yaptırdığımda Son yoklamam mayısın ertesi bi tarih olduğunda erteletebilirim sanırım.Yinede askerlik şubesiyle görüşmekte fayda var Son olarak eğer biliyorsan ilk yoklama ile son yoklama arasında ne kadar bi zaman farkı olduğunu söyleyebilirmisin , yani ilk yoklamaya kasımda girdiğimde son yoklama için süre zarfı ne kadardır Son yoklamaya ne zaman çağırılırım eğer biliyorsan çok sevinirim seni de çok uğraştırdım ama sende çok yardım ettin teşekkür ederim :)