Re: Anlaşmalı boşanma için
Alıntı:
alacali7 rumuzlu üyeden alıntı
sayın arkadaşlar,
4 yıllık evliyim. biri kız biri erkek iki çocugu olan bir babayım. eşimle ruhsal ve fikren uyuşamamaktan ayrılmış bulunuyoruz( 5 ay kadar önce çocuklarıda bırakıp babasının evine dönerek). şu anda çocuklar bende ve anneleride nafaka, tazminat istemiyor. ve çocukların velayetinide benim almam konusunda anlaştık. şimdi anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz bunun için bir avukata dilekçe yazdırıp beraber mahkemeye gitsek tek celsede boşanabilirmiyiz. anne çocukları istemediği halde hakim ona verebilirmi, ileride anne tekrar dava açıp çocukları istiyebilirmi, böyle bir durum için avukat şart mı. şimdiden teşekkür ederim.
mhkm boşanmalarda öncelikle birlikteliği saglamaya çalışacaktır ama siz anlaşmışsanız sorun olacagını zannetmiyorum eger çocuklarda razı ise sizde kalırlar ..saygılar.
Nafaka, tazminat , mal paylaşımı iştirak nafakası, velayat hususlarının tümünde anlaştıgınızı belirten bir sözleşmeyi ekleyerek birlikte hakime müracaat etmeniz halinde büyük bir olasılıkla ilk duruşmada boşanmanıza karar verilecektir.
ilginize teşekkür ederim
peki daha sonra( 1 - 2 yıl ) annesi çocoukların velayetini isteyebilirmi tazminat yada nafaka bağlanmasını talep edebilirmi. pek güvenmediğimden soruyorum hukukta bunun yolu açık mı. yada hakim çocuklar küçük olduğundan annede kalmasında kaar verebilirmi anne istemediği halde.