nitrikoksit rumuzlu üyeden alıntı
Evvela biz vatandaşız. Hukukçu değil. Siz hukukçular gibi kanunların ayrıntılarını bilemeyiz. Elbette ki dönüşlerde 150 metre kala değil de 149 metre kala sinyal verdiğimiz olmuştur ama bu kimsenin malını ve canını tehlikeye attığımız anlamına gelmez. Kaldı ki bunları her yapana veya yapmayana ceza mı kesiliyor?
Ben de differ gibi trafik cezası yiyen bir vatandaşım ve sizlerden haklarım konusunda bilgi almak istiyorum. 29/11/2007'de tamamen haksız olduğunu düşündüğüm bir ceza yemişim. Makbuz bu gün(18/12/2007)posta ile elime geçti. Gerekçe ne bilmiyorum. Makbuzda yazana göre karayolları trafik kanununun 73. maddesini ihlal etmişim. myirtici'nin da dediği gibi 2918 sayılı trafik kanununu inceledim ve 73. maddenin 232 sayılı kanunla yürürlükten kaldırıldığını öğrendim. Ben de differ gibi genel olarak trafik kurallarına uyan birisiyim. Bu güne kadar karıştığım herhangi bir kaza yok. Gecenin bi saatinde yol boş da olsa kırmızı ışıkta durur, emniyet kemerimi her zaman bağlarım. Özellikle buna uymak zorundayım yoksa aracımın uyarı sinyali beni çileden çıkarıyor ve susmuyor. Şimdi ben haklı yere mi ceza yedim?
Öğrenmek istediğim net olarak şu; 73. maddenin yürürlükten kaldırıldığını göz önünde bulundurursak, meblağ az da olsa haksız olduğunu düşündüğüm bu cezaya karşı haklarım nelerdir ve ne yapabilirim? İtiraz etmekten başka bir çarem yoksa bu eski 73. madde konusunda beni bilgilendirir misiniz nedir ne değildir?