-
Kaçak müteahhit
Bir yıl önce müteahhitten anahtar teslim daire aldım ve emlakçıda sözleşme yaptık.Parasını peşin verdim.Sözleşme süresi 8 ay geçti ve müteahhit iflas ettiğini ve daireyi bitiremeyeceğini söyledi.Mutfak dolapları,petekler,iç boyası,kapılar eksik olmak üzere dış boyası bitmiş vaziyette ve çevre düzenlemesi yapılacak halde inşaat kaldı.Üyelerin bazısı dava açalım derken bazısı açmayalım biz bitirelim inşaatı diyor.Müteahhidin üzerinde gayrimenkul gözükmüyor.Ne yapmamızı önerirsiniz?Dava açarsak yaptığımız sözleşmeye göre bir sonuç alabilirmiyiz?Şimdiden teşekkürler
-
Re: Kaçak müteahhit
Verdikleriniziı geri almak için dava açmanız gerek. Sözleşme içeriğini bilmiyoruz ancak satış sözleşmeleri resmi şekilde yapılmadıkları için geçersiz olup taraflar birbirlerine verdiklerini iade etmek ile yükümlüdürler.
Davayı kazanmak başka bir şey icra edebilmeniz yani parayı geri alabilmeniz başka bir şeydir. Borçlunun mal varlığı ile ödeme yeteneği ile ilgili bir durumdur
-
Re: Kaçak müteahhit
Tapumu almıştım.Sözleşme şu şekilde yapıldı;Müteahhit,ben ve şahit olarak emlakçı.Emlakçılardaki matbu sözleşmelerden,süresinde teslim edemezse her ay kiramı ödeyecekti.Taban+dolap yani anahtar teslim yalnız kombi bize ait.Görünen adamın malvarlığı yok ama acaba hapsede atmazlar mı?Tapum var çünkü dolandırıcılığa girmiyormu?selamlar