Üc yıllık bekleme süresi icindeyim, bu süre sonunda bosanma gerceklesir mi?
Biz su an esimle 3 Yillik bekleme süresi icindeyiz, cünkü bosanmamiz Red oldu
esim benden bosanmak istiyor fakat ben bosanmak istemiyorum bu üc yillik süre bittikden ve tekrar Mahkeme acildikdan sonra eslerin bir araya gelmedikleri takdirde bosanma gerceklesir mi ?? gerceklesirse eger ne talep edebilirim ve Mal ayirimi nasil yapilir ?? ve esimin baska bir bayandan cocugu var bunlar gerekce sayilir mi ?? Yurtdisinda ve Türkiye de 2001 yilindan önce edindigimiz Mallarimiz var fakat hepsininde Tapulari esimin üstüne .nasil sonuclanir ne yapabilirim beni aydinlatirsaniz cok sevinirim .
simdiden cok Tesekürler.
Re: Üc yillik bekleme süresi icindeyim bu süre sonunda ,bosanma gerceklesir mi??
sırf merak ettğimden soruyorum,adam sizinle bağları koparmış hala neyin peşindesiniz,herşey mal mulk paramı.aynı dert bendede var ama daha 3 yıl konumuna dusmedik.esas mesele öç almak mı?
Re: Üc yillik bekleme süresi icindeyim bu süre sonunda ,bosanma gerceklesir mi??
mahkeme olaya güre boşanmaya karar verecek
yani bekleme süresinin sona ermesi yargıç mutlak olarak boşanmaya karar veremez.
malarınız evli lik devam ediyormuş gibi hüküm doğurur
Alıntı:
TMK m. 166/IV - Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
Üç sene sonunda ortak hayat yeniden kurulmamışsa, hakim boşanmaya karar verir.
Ayrıntılar için forumda arama yapabilirsiniz.
Kaan Bey cevabiniz icin cok Tesekürler fakat Mallarimizin paylasimi hakkinda bir yanit istiyorum ve eger bu bosanma gerceklesirse cocugununda rolü olur mu ?? simdiden Tesekürler.
mal paylaşımında çocuğun rolu olmaz
Alıntı:
zelis rumuzlu üyeden alıntı
Biz su an esimle 3 Yillik bekleme süresi icindeyiz, cünkü bosanmamiz Red oldu
esim benden bosanmak istiyor fakat ben bosanmak istemiyorum bu üc yillik süre bittikden ve tekrar Mahkeme acildikdan sonra eslerin bir araya gelmedikleri takdirde bosanma gerceklesir mi ?? gerceklesirse eger ne talep edebilirim ve Mal ayirimi nasil yapilir ?? ve esimin baska bir bayandan cocugu var bunlar gerekce sayilir mi ?? Yurtdisinda ve Türkiye de 2001 yilindan önce edindigimiz Mallarimiz var fakat hepsininde Tapulari esimin üstüne .nasil sonuclanir ne yapabilirim beni aydinlatirsaniz cok sevinirim .
simdiden cok Tesekürler.
davayı kım acdı o önemlı demekkı davayı acan dıger ese göre kusurluki dava red oldu mal paylasımında evlıklık tarıhı önemlıdır forumu dıkkatle okuyun bunlarla ılgılı bılgılere ulasabılırsınız esınızın baska bır bayandan cocugu oldugunu ıspatlarsanız evlılık surenız ıcınde tazmınat alabılırsınız tam ayrıntıyı bılmedıgım ıcın bu sekılde cvp verdım sıze en basdada soyledıgım gıbı davayı kımın acdıgı önemlı sunuda belırtıyım avukat degılım tamamen kendı gorusumdur
Tekrar bir sorum olacak ,bosanmakta oldugum kocam su an benim üst katima tasiniyor birlikte oldugu kadinla beraber, ve evde esimin üstüne ben su an o evde oturmaktayim yani kisacasi benim üstüme tasiniyorlar ve biz 3 yillik bekleme süresi icindeyiz ve ben bosanmak istemiyorum bu davayi etkilermi bana yakin oldugu icin birsey tutturabilirmiyim .simdiden tesekürler .