Kenevir (Uyuşturucu Madde) ekmek ve Kullanımı
Sayin Arkadaşlar
Erkek Arkadaşim evin bahcesinde 141 kök hint keneviri ve evinde cam kavanosun ayiklanmiş yeşil yaprak biçiminde bulundurup (kendisi esrar olarak deyil bunu cay olarak iciyordu) ihbar üzere yakalandi ve gözaltina alindi ertesi gün Savci önunde ifade vererek kan ve idrar tahlili yapildi (raporla tepit edildi) ve serves birakildi
Aradan 2 ay gecti İddanamesi geldi
Suc Esrsr elde etmek için hint keneveri ekmek.- uyuşturucu madde kulanmak
Sevk Maddesi: 2313 Sayili Kanununun3. maddesi delaletiyle 23/son-2. cümle
5237 sayılı Kanunu 191/1 ,54/1 maddeleri
Sizden ricam bu maddeler ne anlamina geliyor ve netür ceza alabilir ?
Bu arada okadar cok farkli sonuclar duyduki cevremizden artik kafamiz iyice karişti bazilari diyorki yüklü para cezasi ,bazilari tedavi hastanede,bazilari hapis cezasi ,artik neye inancamizi şaşirdik ve avukat tutmasi şartmi ?
Bu konuda yardimci olursaniz Size minedar olurum :mahcup:
Saygilarimla
Re: Kenevir (Uyuşturucu Madde) ekmek ve Kullanımı
Alıntı:
beysii rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Arkadaşlar
Erkek Arkadaşim evin bahcesinde 141 kök hint keneviri ve evinde cam kavanosun ayiklanmiş yeşil yaprak biçiminde bulundurup (kendisi esrar olarak deyil bunu cay olarak iciyordu) ihbar üzere yakalandi ve gözaltina alindi ertesi gün Savci önunde ifade vererek kan ve idrar tahlili yapildi (raporla tepit edildi) ve serves birakildi
Bu arada okadar cok farkli sonuclar duyduki cevremizden artik kafamiz iyice karişti bazilari diyorki yüklü para cezasi ,bazilari tedavi hastanede,bazilari hapis cezasi ,artik neye inancamizi şaşirdik ve avukat tutmasi şartmi ?
Saygilarimla
2313 sayılı yasanın 3. maddesi:Münhasıran esrar yapmak için kenevir ekilmesi ve her ne şekilde olursa olsun esrarın ihzar, ithal,ihraç ve satışı memnudur.
md. 23-son:2. cümle:........3. maddedeki yasak hilafına kenevir ekenler bir yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılırlar.
5237 sayılı yasa 191/1:.....................Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.(2 yıl hapis)
Aynı yasa 54/1- İyiniyetli 3. kişilere ait olmamak koşuluyla, kasıtlı bir suçun işlenmesinde kullanılan veya suçun işlenmesine tahsis edilen ya da suçtan meydana gelen eşyanın müsaderesine hükmolunur. Suçun işlenmesinde kullanılmak üzere hazırlanan eşya, kamu güvenliği, kamu sağlığı veya genel ahlak açısından tehlikeli olması durumunda müsadere edilir.
Merhaba arkadaşlar geçenlerde başıma bir olay geldi işyerimin bahçesinde hint kenevir yetişmiş açıkcası ihbar sonucu jandarma arama yaptı ve 4 kök yetişmemiş yarım metrenin altında hint kenivir buldu ve tutanak tutular daha sonra karakola gittik ifade verdim ifademdede içmediğimi ve satmadığımı belrtim hint kenevirlerin kim ektiğini bilmedimide söyledim daha sonra beni bıraktılar. Arkadaşlar önümüzdeki ay yurt dışına çıkacağım ve gerçekten bu olay beni çok korkutuyor. Bilgili alrkadaşlarıma soruyorum sizce ben bu olaydan ceza alırmıyım??? ilgileriniz için cok teşekkürler.
Alıntı:
mwh rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar geçenlerde başıma bir olay geldi işyerimin bahçesinde hint kenevir yetişmiş açıkcası ihbar sonucu jandarma arama yaptı ve 4 kök yetişmemiş yarım metrenin altında hint kenivir buldu ve tutanak tutular daha sonra karakola gittik ifade verdim ifademdede içmediğimi ve satmadığımı belrtim hint kenevirlerin kim ektiğini bilmedimide söyledim daha sonra beni bıraktılar. Arkadaşlar önümüzdeki ay yurt dışına çıkacağım ve gerçekten bu olay beni çok korkutuyor. Bilgili alrkadaşlarıma soruyorum sizce ben bu olaydan ceza alırmıyım??? ilgileriniz için cok teşekkürler.
selam eğer ki yurt dışına çıkacaksan sana ilk mahkemeye çıkıp bu ifadeyi tekrarlamanı tavsiye ederim.eğerki bahçe açıkta her kezin ulaşabileceği bir yerde ise.. avukat bile tutmadan kendini savunarak ilk mahkemede beraat alırsın.. ancak avukat bile tutsan ilk mahkemede ifade vermediğin için bu iş uzarda uzar sonunda mahkemeye çıkarılman için gıyabında tutuklma kararı çıkar sonrada mahkeye çıkarılırsın. dönünce bir şekilde ama bunun senin için olumlu yanı olmaz çünkü hakim sana olum bu kadar süredir suçun yok neden gelmiyorsun diye bilir. oda onun insafına ve daha önceki sabıka kaydına bağlı :)
Alıntı:
beysii rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Arkadaşlar
Saygilarimla
arkadaşın değil çay yapsın, ne yaparsa yapsın isterse yesin. farkeden bişey yok. bu uyuşturucu kullanmak öncelikle...daha sonra erkek arkadaşın eğerki bunun gerçekten ticaretini yapmıyorsa yani ihbar üzerine gelinmemiş. sıradan bir kontrol sırasında bu olmuşsa bunlar önemli.. mahkemede bunu belirtecek kulanıcı olduğunu ticaretini yappmadığını (ve zaten fazla değil.) kendi ihtiyacı
kadar yetiştirip kendinin kullandığını söyleyecek. bundan sonrada ilk mahkemede eğer ki bu olaydan başka suçu yoksa.. 1 yıllık denetimli serbestlik alacak. bu dönemde mahkeme onu ruh sağlığına gönderip kontroller ettirecek. eğer temiz çıkar ve bu zaman aralığındada başka bu önde suça karışmazsa ilk mahkemesinden 1 yıl sonra bu olay düşücek. ne gbtde çıkacak nede sabıka kaydında.. merak etme ama bu maddeleri kullanmak iyi şeyler değil. bunu erkek arkadaşına bildir yani. buğün çay yapan yarın bunu almanya fransayada yollayabilir bu işler çay yapmakla başlar..
Alıntı:
kaminato rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşın değil çay yapsın, ne yaparsa yapsın isterse yesin. farkeden bişey yok. bu uyuşturucu kullanmak öncelikle...daha sonra erkek arkadaşın eğerki bunun gerçekten ticaretini yapmıyorsa yani ihbar üzerine gelinmemiş. sıradan bir kontrol sırasında bu olmuşsa bunlar önemli.. mahkemede bunu belirtecek kulanıcı olduğunu ticaretini yappmadığını (ve zaten fazla değil.) kendi ihtiyacı
kadar yetiştirip kendinin kullandığını söyleyecek. bundan sonrada ilk mahkemede eğer ki bu olaydan başka suçu yoksa.. 1 yıllık denetimli serbestlik alacak. bu dönemde mahkeme onu ruh sağlığına gönderip kontroller ettirecek. eğer temiz çıkar ve bu zaman aralığındada başka bu önde suça karışmazsa ilk mahkemesinden 1 yıl sonra bu olay düşücek. ne gbtde çıkacak nede sabıka kaydında.. merak etme ama bu maddeleri kullanmak iyi şeyler değil. bunu erkek arkadaşına bildir yani. buğün çay yapan yarın bunu almanya fransayada yollayabilir bu işler çay yapmakla başlar..
Bence 141 kök hint kenevirinin yalnızca kendi kullanımı için ekildiğine hakimi inandırması oldukça güç olacaktır. Söz konusu miktar savcı tarafından bunun ticari amaçla ekildiğinin iddia edilmesi için rahatlıkla yeterlidir. Bu da cezayı çok daha arttıracaktır.