-
Divan başkanı durumu
37 daireden oluşan yazlık bir sitenin genel kurulu yapılacak.Divan başkanının kat maliki olması şartı varmıdır ?
Ayrıca bu genel kurul için alınan vekaletler devamlılık arzedermi yoksa her yıl yapılacak genel kurul için yeni vekalet alınması gerekirmi ?
Saygılar...
-
Re: Divan başkanı durumu
Sayın AYF2,
Genel kurula katılmaya yasal olarak hak kazanmış olan herhangi bir kat maliki veya temsilcisi divan başkanı seçilebilir.
KMK nda vekaletle ilgili bir şekil şartı aranmamış olup, vekaletin içeriğine ve kapsamına bakmak gerekebilir. Belirli toplantılar için verilmiş olan vekaletler sadece o toplantı için geçerli olduğu gibi, tarih zikredilmeden sınırsız olarak verilmiş bir vekaletin vekalet iptal edilene kadar geçerli olduğunu düşünüyorum.
KMK nda vekaletle ilgili olarak getirilen tek sınırlama bir kişinin toplam kaç maliki temsil edebileceği hususundadır.
Bir kişi en fazla toplam oy sayısının 1/3 ünü temsil edebilir.
Saygılar
-
Re: Divan başkanı durumu
Cevabınıza çok teşekkür ediyorum. Vekalet konusu ise; KMK da belirli bir açıklama olmasa bile, yazlık bir sitede yılda 1 kere yapılacak olan bir genel kurula katılmayan kat maliklerinden sitede bir kişi devamlı vekalet alıyor. Hatta bunu bir sonraki yaz döneminde yapılacak genel kuruldu da kullanacak şekilde topluyor. Ferdi olan bu davranış bana, çok samimi gelmiyor. Onun için hukuki şeklini öğrenmek istemiştim. Benim şahsi fikrim; her yıl temmuz ayında genel kurul yapılıyor, gelir-gider ibrâ ediliyor,yeni yönetim seçiliyorsa bu vekalet konusu da yenilenmeli diye düşünüyorum.
Ayrıca, bu yıl 37 haneli sitemizin ilk genel kurulu için toplantı mahallinde 12 kişi vardı, ben de toplantıya katıldığım da 13 olduk. Ben bu toplantının yeter sayısının KMK ya göre 37 / 2 = 18 +1 = 19 kişi olması gerektiğinden yasal olmadığını söyledim. Fakat, yönetici bey vekaletlerle 22 olduğunu ifade etti ( vekaletler zaten bu amaçlı toplanıyor ) . İtirazıma rağmen toplantıyı başlattılar. Ve kat maliki olmayan, toplantıya katılmaya yasal hiç bir hakkı olmayan kişi yi de divan başkanı seçtiler. Ama sonuçlanamadan bitti. Bugün, ikinci toplantıya katılacağız şimdi yeter sayıyı aramayıp, 10 kişi de olsak oy çokluğu ile karar alabiliriz değil mi ? Vekalet konusun da gündeme getirip, her genel kurulda yenilenmesi hususunu karar defterine geçirtebilirmiyiz ?
Sizden bu gün cevap alırsam çok mutlu olacağım.
Saygılarımla,