Kurdugumuz iş hakkında 1 2 soru
Sigortalı olarak çalıştığım iş yerinden bir arkadaşımla ek gelir edinebilmek adına altın günleri,davetler,toplantılar vs gibi organizasyonlar için daha ziyade ev hanımlarını yada zamanı olmayan bayanları hedeflediğimiz bir iş kurma adımı attık.
Evlerimizde ev yemekleri çay saati aperatifleri vs ürünleri yapıp satmak istiyoruz.Çevremizden son yasalara göre ek gelir elde etmek istedigimizden ötürü bildigim kadarıyla herhangi bir hukuki sorun olmayacağı yönünde bilgiler aldık.
Bu işin tanıtımınıda yapmak istiyoruz.
Herhangi bir belge,kayıt yasal acılardan bir evrak almamız gerekir mi almadan yapmamız durumunda herhangi bir problemle karşılaşırmıyız.
Amacımız işi biraz büyüttükten sonra yasalara uygun bir şekilde catering firması olarak bir imalathane acmak,ancak işi büyüyene kadar bu şekilde bir girişimimiz olması mümkün değil.Çevremden edindiğim bilgilere göre bu şekilde işe girip daha sonradan firma acan cok fazla insan var.Benzer bir işi bir tanıdıgım evinin etrafındaki iş yerlerine dağıtım yaparak başlayıp ev yemekleri restaurantını açtı.Ama kagıt üzerinde firmayı acana kadar satış ve tanıtım yapmamızın bize bir yükümlülüğü olur mu ?
Re: Kurdugumuz iş hakkında 1 2 soru
Tabiki olur. Ticaret yapacaksınız ve gelir elde ettiğiniz iş nedeniyle nerede olursanız olun vergi vermekle mükellefsiniz. Ama bana sorarsanız şimdilik düşündüğünüz gibi başlayın derim. İşiniz büyümeye başladığında ve faaliyetleriniz farklı boyutlar kazandığında herşey kendiliğinden gelişecektir. Ayrıca bahsettiğiniz iş yani ev yemekleri konusunu ticari işletme bünyesinde yapmaya kalktığınızda bunun göründüğü gibi çok da kolay bir iş olmayacağını söyleyebilirim. Tanıtım olayına gelince; Bu işi nasıl lanse edeceğinize bağlı. Servislere başlarsınız, haklı olarak birisi sizden parakende satış fişi ister, veremezsiniz, gider maliyeye şikayet eder sonra onlar gelir açılışınızı yaparlar! belki ne diyeyim. Hepsi senaryo. Ama olmayabilir de! Benim düşüncelerim bunlar.
Saygılar...
Teşekkür ederim.Bizimde düşüncemiz bu işe başlayıp biraz büyüdükten sonra gereken yasal işlemleri yapmak,çünkü bu işe bu şekilde başlayan kimselerin yasal olarak evraktı,belgeydi almadıklarını biliyorum ama tanıtım işini biz geniş tuttuğumuz için kafama takıldı.broşür bastırdık,2 3 siteye ilan bıraktık,mail grupları ile tanıtım yaptık.Umarım bir sorun olmaz.Çünkü daha evrak işiydi vs vs girişecek mali boyutta değiliz.
Evet, tanıtım işini geniş tutmuşsunuz hakikaten.
Bol şans!...