Alıntı:
Peki herkes kendi işine mi bakmalı? Yani hukukçu olmayan kanun yorumlamasın. Eğitimci olmayan eğitim işine karışmasın. Psikoloji psikologların mı olsun? Bu kısır tartışmaların hiç faydası yokmudur? Yada akademik sosyal alanların bu şekilde tecridi mümkün müdür/doğrumudur?
İtirazım bu noktanın virgülünedir. Bakıyorum da özellikle kartzedelerin her biri bir hukuk uleması kesiliyorlar ve bu yazım bu düşünceden yola çıkmıştır. Dikkat edilirse hukukçu üyeler görüşlerini çok fazla kesinlik ifade etmeden "kanaatindeyim, bence,...diye düşünüyorum" tarzında yazıyorken, sadece başından geçen olaylardan yola çıkarak "bu böylese budur" kabilinden soru soranı da bu siteyi de zor durumda bırakacak tarz yazıların sakıncasına dikkat çekmek istedim. Yakından biliyorum ki mesela iş hukukunun gelişimine en çok katkı sağlayanlar sendikalar ve sendikacılardır. Hukukçu olmadığı halde yasaları gayet yerinde yorumlayıp uygulayabilirler, yasanın ve hukukun sınırlarını zorlayabilirler. Az biraz iktisattan anlarsınız eğitimini almadığınız halde ve dilediğinizce konuşabilirsiniz. Psikolojiye merakınız vardır, birşeyler okumuşunuzdur, bilgilerinizi aktarabilirsiniz ama bu durum yine de kimseye bir rahatsızlık vermez veya onun yaşamını etkilemez.Ama hukuku bir hobi olarak algılamanın ve "ben bilirim" edasıyla hukukçuları dikkate almadan işkembe-i kübradan sallamak zarar verici sonuçlar doğurabilir.