Re: Zorla Senet İmzalatma
Alıntı:
feritay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Anlatacağım olay hakkında ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız, konuyla ilgili bir akıl verirseniz çok memnun olacağım.
1994 yılında babamın anneme bıçak zoruyla ve dayakla imzalatmış olduğu, tarih ve meblağ kısımları boş olan bir senet vardı. Uzunca bir süre bunu anneme karşı bir koz olarak kullandı. Zaman içerisinde biz senedi kendisinden almak istediğimizde kendi söylemiyle "o senedin artık bir hükmü kalmadı" gibi konuşmalar yapıldı. Sonunda şiddetin artması vb. durumlardan annem boşanma davası açtı ve 27-Temmuz'da boşanma gerçekleşti. Boşanma davası sürerken annemin birikimleri ve çalışmasından kazandığıyla 1993 yılında almış olduğu evi istedi. Ancak alamadan boşanma oldu. Fakat bugün elimize icradan bir belge geldi. Bu senet 2005 yılı tarihiyle 100 bin YTL olarak takibe konmuş. Forumlardan okuduğum kadarıyla -açık senet geçerli- ve sonradan doldurulsa da ödenmek zorunda. Peki bu senedin zorla imzalatıldığını kanıtlayarak geçersizliğini sağlayabilir miyiz? Sonuçta mağdur olan kişi annem. Senedin ne şartlarda imzalandığına şahit olan tek kişi ise benim. Bunun senedin geçersizliğine ilişkin bize bir faydası olabilir mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
sayın feritay evet araştırmanız dogru açk senet geçerlı yani bir kişi ye sonra doldurabilecegi şekilde bir senet imzalar verirseniz bu geçerli ancak senedin mutlak geçersiz oldugu haller var tehdit ve cebirle verilen senet geçersizdir işte bu noktada da iş sizin ispatlamanıza baglı ...saygılar
sbnm86, yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Boşanma davalarında tarafların çocuklarının şahitliği kabul edilmiyor. Peki şuan karşı karşıya olduğumuz gibi benzer davalarda benim (eşlerin ortak çocuğunun) şahitliği kabul olur mu?
Alıntı:
Boşanma davalarında tarafların çocuklarının şahitliği kabul edilmiyor.
Bu doğru mudur?
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Bu doğru mudur?
bence doğru degil
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Bu doğru mudur?
bence doğru degil bir ailenin durumunu aile içinde olan bireylerden baska kim daha ii bilebilir ki...
Alıntı:
Boşanma davalarında tarafların çocuklarının şahitliği kabul edilmiyor. Peki şuan karşı karşıya olduğumuz gibi benzer davalarda benim (eşlerin ortak çocuğunun) şahitliği kabul olur mu?
sayın feritay şahitlik bir usul konusudur boşanma durumunda çoçukların şahıtliğinin kabul edilmediğini sizden duydum eger böyle bir şey varsa ne yazık ki bu sizin senet ispatınızda da geçerli olacaktır .. saygılar.
merhaba...
Bundan yıllar önce belliki art niyetle imzalatılmış bir senedin zaman aşımı olayına maruz kalmaması mümkün değil bu baglamda bende bi soru sormak istiyorum bu imza incelenmeye alınsa kriminiloji tarafından yani bilirkişiye bir şekilde havale edilse edilebilse ortaya çıkmazmı eski tarihli oldugu ve zorla imzalatıldıgıda beyan ediliyor bunlar etken değilmidir geçersiz kılınmasında...SEVGİLER SERVET OK
noter e gidip
yeni bir imza noter huzurunda belirlerseniz
bu tarihten sonra, eski imzasının geçersiz olması hukuken doğrumudur?