Kredi Kartı Taksit Ödemelerinde Aksama
Yasa kapsamında kredi kartı borç/borçlarımı taksitlendirmiştim ancak çalıştığım firmanın iflası nedeniyle ödemelerim aksadı ve şimdi etraftan topladığım parayla ödemelerimi yapmak istiyorum. Avukatları arıyorum ancak aldığım cevap pek mantıklı gelmedi bana...
Mesela bir banka avukatının dediği söz:
Ödemeleri aksattığınız için şuan ki borcunuz 3,468.15 YTL'dir. %55 faiz gelmektedir borcunuzun üzerine.
Merak ettiğim bu yasal ve mantıklı mıdır? Bana uydurma gibi geldi ve biraz abartı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Nejdet
Re: Kredi Kartı Taksit Ödemelerinde Aksama
Kanun kapsamında takside bölünen borcunuzu zamanında ödemediğiniz takdirde borç Kanun kapsamında çıkar ve kseinleşen icra takibindeki durumuna döner. Elbette bu durumda da yaptığınız ödemeler borcunuza mahsup edilecektir ama Kanunun verdiği imkanı kaybetmişsiniz demektir. Takipte kesinleşen faiz oranı %55 ise, bu oranın uygulanmasında abartı olmaması gerekir. Yaptığınız ödemeleden sonra kalan borcunuzu icra dairesine hesaplatabilirsiniz.
Selamlar.
Re: Kredi Kartı Taksit Ödemelerinde Aksama
Eğer ödemeleri aksatırsanız şu ana kadar sizden aldıkları parayı faize sayıp eski anapara üzerinden icra takibi devam edecektir. Tabiki bu bankaların işine gelmekte. Aldıkları ilk taksitleri faize sayıyorlar. İmzaladığınız sözleşmeyi tekrar okuyun.