Re: vade ile ilgili bir soru!!
Dükkan devri için yerinizde olsam sırf senet karşılığı bu işi yapmazdım. Ayrıca Ticari işletmenizin statüsü nedir? Yani şahıs firmasımısınız yoksa sermaye şirketimisiniz. Devretmekten kastettiğiniz nedir detaylı açıklarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
Saygılar...
Alıntı:
tamerce rumuzlu üyeden alıntı
Dükkan devri için yerinizde olsam sırf senet karşılığı bu işi yapmazdım. Ayrıca Ticari işletmenizin statüsü nedir? Yani şahıs firmasımısınız yoksa sermaye şirketimisiniz. Devretmekten kastettiğiniz nedir detaylı açıklarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
Saygılar...
ilginiz için teşekkürler.benim cafeteryam var.şehir dışına çıkıyorum.bu yüzden devretmek zorundayım.yani başka bir kişiye vereceğim.ne yapmam gereklidir? kolay gelsin.
Daha detaylı lütfen. Kiracımısınız? Eğer öyleyse mal sahibinizle de görüşeceksiniz doğal olarak. Ayrıca işletmeniz şahıs firması herhalde. Bu durumda kapanışla ilgili gerekli işlemleri zaten muhasebeciniz yapacaktır. Dükkan içerisindeki devredeceğiniz tüm eşyaların ve malzemelerin faturasını da devrettiğiniz kişiye keseceksiniz. Bunun dışında alacağınızı kısmen senet ile mi güvence altına alırsınız çek ile mi yoksa nakit olarak mı onu bilemem. Bu tamamen sizin tercihinizdir. Detayları muhasebecinizle görüşün bence.
Saygılar...
evet kiracıyım.her türlü şey tamam.fakat son olarak vadeli ödeme yapmak istiyor.örneğin geriye 5000 ytl kalacak ve bunu biz 5 aya böleceğiz.sizce senet yapsam ödeme işleminde zorluk çıkartırsalar bir sorun yaşarmıyım.yada senet herşeyi çözebilir mi? yoksa senet ve yanında başka evraklarda istemelimiyim.(ipotek,kefil gibi) yoksa sadece 1000ytl lik 5 ayrı senet yapsam yeterli olurmu? teşekkürler,iyi çalışmalar...
Bu sizin bileceğiniz birşey. Hepsi mümkün. Senet yaparsınız, öder mi ödemez mi nerden bilelim! Ödemezse yolu bellidir icra takibi başlatırsın ama en önemlisi karşındakinin durumunu iyi tahlil edip buna göre karar vermektir. Mesela yerinizde olsam tamam senet yapalım ama "ödemelerini nasıl ve ne şekilde yapacaksın?" diye sorduğumda bana "Kazandıkça aydan aya" derse kabul etmezdim! bilmem anlatabildim mi? Bazen elinde senet de olsa takip de yapsan borçluya hiç ulaşamayabiliyor ve alacağının uzun bir zaman peşinde koşman gerekebiliyor.
Benim düşüncelerim böyle, gerisi size kalmış.
Hoşça Kalın.
Sayın burak61_23;
Endişelerinizi giderecek en iyi yöntem, banka teminat mektubu ya da mevduat rehni almanız. Bunu alamayacaksanız, ipotek de olabilir. Onu da alamayacaksanız müteselsil kefil alın...
Sayın Tunga;
Yanlış anlamayın ancak küçük bir işletmeyi senetle devralmayı düşünen birinin hiçbir yerden alacağı bir teminat mektubu yoktur bence. Hele söz konusu rakamlara bakarsanız. (Tecrübe!)
Gerçekçi olmakta fayda var.
Saygılar...
Sayın tamerce;
Yine polemik yaratmaya mı çalışıyorsunuz bilmiyorum ama soruyu soran üyemiz, "...yoksa senet ve yanında başka evraklarda istemelimiyim.(ipotek,kefil gibi) yoksa sadece 1000ytl lik 5 ayrı senet yapsam yeterli olurmu?..." şeklinde bir soru sorduğu için imkan varsa mektup ve mevduat rehni önerdim. İmkanlar kişilerle ilgilidir. Bense hukukçu olarak hukuka uygun yollar öneriyorum. Olur, olmaz onlar üyelerimizin bileceği şeyler...
Selamlar...
Alıntı:
Av.Onur Tunga rumuzlu üyeden alıntı
Sayın tamerce;
Yine polemik yaratmaya mı çalışıyorsunuz bilmiyorum ama soruyu soran üyemiz, "...yoksa senet ve yanında başka evraklarda istemelimiyim.(ipotek,kefil gibi) yoksa sadece 1000ytl lik 5 ayrı senet yapsam yeterli olurmu?..." şeklinde bir soru sorduğu için imkan varsa mektup ve mevduat rehni önerdim. İmkanlar kişilerle ilgilidir. Bense hukukçu olarak hukuka uygun yollar öneriyorum. Olur, olmaz onlar üyelerimizin bileceği şeyler...
Selamlar...
Daha önceden polemik yarattığımı hiç sanmıyorum! Yanlış değerlendirmemeniz gerektiği konusunda da uyardığım halde!
Ayrıca ben de 18 yıllık ticari birikim ve tecrübelerimle yol göstermeye çalıştığımı hatırlatırım.