Tecilimi ne zaman yaptırmalıyım?
Merhaba bir karışıklık içine düştüm en iyisi burada danışmak diye karar verdim.
Şimdi ben bu temmuz başında 4 yıllık üniversiteden mezun oldum. 84 lüyüm. Daha önce hiç tecil yaptırmadım. Yüksek lisans yapacağım gerekli sınavları kazandım sadece okulun kendi yüksek lisans sınavı kaldı, onun da tahmini tarihi eylül başı.
Ben henüz tecil yaptırmadım, ne zaman yaptırmalıyım? Yanlış bilmiyorsam yeni mezunlar için eylül ayına kadar tecil ettirme zamanı var. O da eylülün ilk haftası, fakat okulun sınavı o tarihte olursa kayıt sonrasında olacağından tecil zamanı geçmiş oluyor bu doğruysa. Buna göre ben şimdiden gidip yüksek lisans için tecil mi yaptırmalıyım, yoksa sınavı kazanıp kayıt için benden askerlik durum belgesi istediklerinde mi şubeye başvurmalıyım?
Son olarak tecil işlemlerini oturduğumuz ilin şubesinden de halledebiliyormuyuz?
Teşekkürler.
Re: Tecilimi ne zaman yaptırmalıyım?
Bir an önce başvursan iyi olur.Ayrıca okulu bitirdiğini askerlik şubene hatırladığım kadarıyla bir ay içinde bildirmen gerekli.Tecil kararını MSB ASAL dairesi karar veriyor.Bulunduğun ildeki askerlik şubesi vasıtası ile bu işlemleri yapabilirsin.
Re: Tecilimi ne zaman yaptırmalıyım?
Anladım teşekkür ederim, o zaman haftaya diplomamı alıp gideyim şubeye, umarım problem çıkmadan hallolur.