-
Bosanma
ben eşimle iki senedir evli ve çocuk yok eşim bena 15 gün önce boşanma davası açdı soruma gelince 2 ay önce bir ev aldık ve tapu onun üstüne yaptık
yanlız ben evi alırken kredi çekdim ve şimdi bana ne tapuyu nede parayı vermiyor ben bu durumda ne yapmalığım tapuya şerh kuydura bilirmiyim
eyer yapabirirsem nasıl yaparım ayrıca tapu bulunduğum ilde değil nasıl yol izlemeliğim şimdiden teşekürler
-
Re: Bosanma
Evin bulunuduğu yer Tapu Sicil Müd. ne giderek aile konutu şerhi işlenmesini talep edebilirsiniz. Bu satımasını engeller bir anlamda. Ancak zaten evlilik birliği içinde edindiğiniz malların yarısı size verilecektir. Kredi borcunuzu da boşanma davasına bakan mahkemede dile getirin.
-
öncelikle teşekür ederim Av.DÖB benim korkum evi başkasına devrederse diye eyer devrederse nasıl hak talep edebilirim
-
eğer boşan ma davası derst ise aile konutu şerh isteye bilir .
veya mahkemeden ihtiydi tedbir kararı taleb edebilirsiniz....
-
şu an için mahkeme 12 ayda ben şu an babasına veya başkasına devreder diye korkuyorum ozaman nasıl hak talep edebilirim
-
arkadaşım bazı şeylerden emin olmadan nasıl evi üstüne yaparsın ? en doğrusu evi kendine yapacaktın daha sonra eşin sana düşman olurdu bu şekilde sen yine onu boşardın.(benim olayım)
-
Merhabalar;
30 yıllık evli bir bayanım. Eşim yaklaşık 2 sene önce evi ter etti. Sürekli içki içen , şiddet uyguluyordu. bugün için boşanma daveti aldım. Dava hakkında nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim. Eşim öğretmen yakında emekli olacak. nafaka alabilir miyim. başka bir gelirim yok ve bana oğlum bakıyor. ayrıca oturduğumuz ev ve arsa üzerinde hak idda edebilir miyim? Zor durumdayım. yönlendirmelerinizi bekliyorum.
teşekkürler.
-
ben evli 6 yaşında kız çocugum var evhanımıyım annemle oturuyorum suan. .eşim daha önce boşanma davası açtı ama hakım bosamadı.
bu yakında kocam gene mahkeme açıp boşanıp kızı almak istıyo.bu durumda napabilirim?bosanmak istemiyorum ama hakım bosarsa kızımın velayetini vermek istemiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim. tesekkur ederım.
-
Ben 25 yaşında bayanım evliliğimde 5 yılımı doldurdum 4 yaşında da bir kızım var evliliğimizde çok ciddi problemler yaşamaktayız.5 yıldan buyana hiç çalışmamış olması ve beni çalıştırmaması, eşimin alkol problemi ve yaşattığı diğer problemler yanısıra şiddetli geçimsizlik içersindeyiz.Alkollü olduğu süre içinde bana ciddi şiddet uygulamış olması ve bir daha olmayacak demesine rağmen şiddete devam etmesi ve kendine zarar vererek beni korkutmaya çalışması onunla bir geleceğimiz olmadığı düşüncesiyle evi terk ederek boşanma isteğinde bulundum ve tehtitler sonucu tekrar geriye döndüm.Ne yapmalıyım.
-
Nafaka talep edin, ayrıca evliliğiniz süresince edindiğiniz malları da yarı yarıya bölüşeceksiniz.