Ne zaman boşanabilirim ne kadar sürer
iyi calismalar
Eylülde Adli tatil sonra erdigini biliyorum yalniz birkac aydir islemler olmadigi icin bosanma süresi uzun sürermi bu arada henüz hiçbir işlem yapmadim
Eylülde başvurumu yapacagim .
1 yasinda ikizlerim var esim benden onlari almak istiyor bu mümkünmü
ve bosandiktan sonra sehir dışina yerlesemiyecegimi soyluyor beni bu konuda tehtit ediyor sehir disinda yasiyabilirmiyim cocuklarimla .?
Teşekkürler iyi çalismalar
Re: Nezaman Boşanabilirm nekadar sürer
ıslem yapmadan bır daha dusunun ıkızlerım var yazısını okuyunca ıkı cocuk gercekten zor dava acmak istersenız hemende acabılırsınız lakın durusmanız adlı tatılden sonraa olur sunuda unutmayın bosanma devresı hele hele bırde cekısmelı dava olursa cok sancılı bır donem hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
Re: Nezaman Boşanabilirm nekadar sürer
merhaba; öncelikle boşanma davalarının süresi tarafların her konuda anlaşıp anlaşamamaları, bulunulan ildeki mahkemelerin yoğunluğu nedeniyle duruşma günlerinin aralarının uzunluğu ve benzeri konularla doğrudan ilintilidir. çocukların velayeti konusuna gelince; henüz daha çok küçüklermiş. sizin bay veya bayan olup olmadığınızı anlayamadığım için (eşinizin tutumlarından hareketle bayan olduğunuzu varsayıyorum. eğer cinsiyete ilişkin forumda bir ikon varsa, görme engelli olduğum için bunu ayırdetme şansımın da olmadığının bilinmesini isterim.) bu yaştaki çocukların velayetlerinin annelerine verilmesi esastır. tabi ki velayetin anneye verilmesinde sırf çocukların anne şefkatine ihtiyaç duyacakları varsayımı yetmeyebilir. mahkemece aranacak koşullar arasında onların gerek fiziksel, gerek psikolojik, gerekse de maddi açıdan iyi yetiştirilip yetiştirilemeyecekleri de sayılmalıdır. eğer mahkeme boşanma ile sonuçlanır ve çocukların velayeti tarafınıza bırakılırsa, onlarla birlikte nerede isterseniz yaşayabilirsiniz. ancak; eşiniz ile çocukları arasında münasebetin kurulacağını, bunun mahkemece hüküm altına alınacağını da unutmayın.