İhanet ve borçla ilgili boşanma davası
Merhaba ben almanyada yasayan bir alman vatandasi bir bayanim. Esimle 2,5 yildir evliyiz ve 2 hafta önce bosanma davasi actim kendisine.
Esim beni aldatiyordu! Bunu fotograflarla belgeleyip, avukatima teslim ettim ve hala aldatmaya devam etmekte. Simdi davanin görülecegi günü bekliyoruz. Esime esyalarini teslim edip evden ayrilmasini sagladim. Daha öncede beni bir cok kez aldattigini simdi ögreniyorum, ama bunlari ispatlayamiyorum.
Evliligimiz süresince banka borclarimiz tamamen benim üzerimeydi. Esim Türkiye`den geldigi icin onun üzerine kredi alamiyorduk ve su an yüklü miktardaki bütün borclar benim üzerime kaldi ve kendisi benden para talep edebilir. Bosanma davamiz görülürken bunu yapabilirmi?
Bosanma davasini ben actigim icin ayrica nafakada isteyebilir mi? Erkek oldugu halde bunlari yapabilecegini tahmin ediyorum.
Su anda resimlerini cektigim kadinla ayni evde yasiyor ama oturumunu o evde göstermedigi icin inkar edebilir. O kadinla ayni evde yasamasinin bana ne gibi bir faydasi olur ve ben borclarin ortak ödenmesini mahkemede talep edebilirmiyim? Cünkü nikah kiyildiktan sonra alinan borclardi bunlar.
Ben evlenmeden önce aldigim borclar degildi.
Avukatim Alman oldugu icin Türk hukukunu cok iyi bilmiyor bende size danismak ve biraz olsun yardim almak istedim.
Ayrica evliligim süresince cesitli kereler siddete maruz kaldim ama polise gitmedigim icin bunuda bu saatten sonra kanitlayamiyorum.
2,5 yil icerisinde beni hem maddi hem manevi yönden bir cok zarara ugratmis bir insana hic bir sey yapamiyorum. Buradan gitmesinide saglayamiyorum. 2 yili doldugu icin artik bunu yapmamada imkan yokmus.
Sizden ricam benim bu bosanmadan ne gibi zarar ve yarar görebilcegim hakkinda bilgi vermeniz.. Simdiden cok tesekkür ederim..
Saygilarimla
Re: Ihanet ve Borc'la ilgili bosanma davasi
Boşanma davasını Almanyada açtıysanız alman hukuku uygulanacaktır. Bu nedenle davanın sonuçları hakkında bir şey söyleyemeyiz.