Memuriyetten çıkarılma cezası hakkında
Merhabalar, benim öğrenmek istediğim 657'ye tabi bir memur hangi hallerde memuriyetten çıkarılabilir, aslında tanıdığım biri çalıştığı iş yerinden (hastaneden) bazı sağlık malzemelerini habersiz ve izinsiz dışarı çıkartıyor.
şimdi ben bu kişiyi şikayet edicem ama savcılığamı şikayet etmem gerekli yoksa kurumuna mı?
Bu kişi ne tür bir ceza alır?
Re: Memeuriyetten çıkarılma cezası hk.
1-kuruma etmelisiniz..
2-Asılsız çıktığında sizinde sıkıntıya düşeceğinizi bilmenizi isterim
Saygılarımla
kanıtlarım var...
ne tür bir ceza alır?
memuriyetten atılır..ayrıca hapis cezası alır...hırsızlıktan
Saygılarımla
Aslında durum şöyle; Bahsi geçen kişi benim eşim daha doğrusu benden boşanmak için mahkemeye başvuran eşim...
Bana her türlü kötülüğü yapıyor beni her yerde rencide ediyor 1 aydırda ayrıyız, ve ortak konutumuzdaki kendi eşyalarını avukat marifetiyle aldırttı. İstese ben seve seve verirdim ama bu yola başvurdu, ve her türlü rezilliği yaptı (tasfiye sırasında). Bende madem oyle işte böyle diyeceğim.
Şu anda adli tatil olduğu için daha mahkeme tarihi belli değil, şimdi ben bu kişiyi kurumuna şikayet etsem, ve memuriyyetten atılsa,hapse de girse,boşanma sırasında işsiz olucağı için benden nafaka alma hakkı doğarmı?
2,5 yaşında birde çocuk var velayetini alabilirmiyim?
yoksa bu konuyu resmen boşanma sonrasınamı ertelemeliyim?
Sn.tanermavi;
bahsettiğiniz bazı mazlemeleri izinsiz-habersiz hastane dışına çıkartma durumu evliliğinizde sorun olmadığı dönemde de yaşanan bir olaymıydı?Bu durumdan sizinde menfaat temin etmiş olma ihtimaliniz varmı?
Re: Memuriyetten çıkarılma cezası hk.
Alıntı:
tanermavi rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, benim öğrenmek istediğim 657'ye tabi bir memur hangi hallerde memuriyetten çıkarılabilir, aslında tanıdığım biri çalıştığı iş yerinden (hastaneden) bazı sağlık malzemelerini habersiz ve izinsiz dışarı çıkartıyor.
şimdi ben bu kişiyi şikayet edicem ama savcılığamı şikayet etmem gerekli yoksa kurumuna mı?
Bu kişi ne tür bir ceza alır?
657 sayılı DMK'nun 125.maddesi ve devamını okumanızı öneririm.
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Sn.tanermavi;
bahsettiğiniz bazı mazlemeleri izinsiz-habersiz hastane dışına çıkartma durumu evliliğinizde sorun olmadığı dönemde de yaşanan bir olaymıydı?Bu durumdan sizinde menfaat temin etmiş olma ihtimaliniz varmı?
Hayır benim bu durumdan hiçbir menfaatim yok,kendisi getiriyordu, ben hiçbir şekilde getirmesini istemedim...
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
657 sayılı DMK'nun 125.maddesi ve devamını okumanızı öneririm.
Sayın Avukatım dediğiniz maddeleri okudum ama hangisi uyar pek anlayamadım ama sanırım şu madde uyuyor;
''Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve
derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak.''
Alıntı:
tanermavi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukatım dediğiniz maddeleri okudum ama hangisi uyar pek anlayamadım ama sanırım şu madde uyuyor;
''Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve
derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak.''
Doğrudur.........125-E nin tamamını değerlendirin. Aynı yasanın 48. maddesinide beraber değerlendirin.