fransadaki kız arkadaşımla geçen sene nişanlandım şubat 2008 de evlenmeyi düşünüyoruz 3 yıl tecilli olduğum halde fransaya gitmem için askeri konuda bir engel kalırmı? askerlik sorunum olursa evlenmeden önce fransa vizesi alabilirmiyim ?...tşkler...
Printable View
fransadaki kız arkadaşımla geçen sene nişanlandım şubat 2008 de evlenmeyi düşünüyoruz 3 yıl tecilli olduğum halde fransaya gitmem için askeri konuda bir engel kalırmı? askerlik sorunum olursa evlenmeden önce fransa vizesi alabilirmiyim ?...tşkler...
Alabilirsiniz.
Merhabalar,
benim Bulgaristan vatandaşı olan ve şuan ordaya yaşayan bir sözlüm var.Eylül gibi kısmetse evlenmeyi planlıyoruz.
Evlendiğimizde hukuken ne kadar süre sonra Bulgaristan vatandaşlığına hak kazanırım?
Bu hakkı kazanmam durumunda, bedelli askerlik hakkıdnan yararlanabilir miyim?Yoksa yine 3 yılı(3x365 gün)doldurmak zorunda mıyım?
Ayrıca burda bedelli askerlik yapmadan önce(3 yılımı tamamlamadan önce)askerliğim iyapmadığım için Bulgaristan'da askere alınma durumum olur mu?
Teşekkürler.
Bulgaristan vatandaşı ile evlenmende bir sorun yok. Gerekli işlemlerle Bulgaristan'a gidip evlenebilirsin. Fakat yabancu uyruklu biri ile evlenmek sana bu hakkı tanımayacaktır.
Bedelli askerlik haklarından çalışan veya içveren yasasına göre Dövizli Askerlik Yasası gereğince yararlanabilirsin.
Böyle bir durumda Bulgaristan'da askere alınman söz konusu değildir ki Bulgaristan artık profesyonel yani paralı askerlike geçmiştir.
Mrb arkadaslar.Site de yeniyim.Bir sorunum var.Yardımcı olsanız,bilgilendirseniz sevinirim.Muane kacağıyım ve tecil hakım da yok. Nişanlıyım 4 ay sonra kısmet olursa türkiyede evlenecez.Nişanlım Almanya da.evlendıkten sonra beni Almanya ya istiyecek.Burda kursa gittikten sonra bana vize verirler mi acaba.Şimdiden tesekürler...
Merhaba herkese arkadaşlar 4 gün önce göz şikayetimden doktora gittim %40 görme kaybı ve -2.00 astingmatım var ve göz tembelliği var bende ve 1 yıl sonra askere gidecem bu askerliğimi ne kadar etkiler bu konu hakkında başından böle bir olay geçen arkadaşlarımız beni bilgilendirirse çok sevinirim saygılar..
Merhabalar benim bir sorum olcaktı yardımcı olursanız çok sevinirim....1980 doğumluyum 2010 Ağustos celbinde sevke tabiyim...Fakat nışanlım şu an kktc vatandaşıdır evlnmeyi düşünuyoruz Ağustos ayından önce evlenmemiz halinde askerlik teclili alabilirmiyim...kısacası durumum ne olur....KKtc de yaşamaya devam edersem bidaha tr ye gelemezmiyim...????tr de bakaya olarak aranırmıyım ????......bakaya olarak aranmanın bana yurt dışındea ne gibi sıkıntıları olabilir....???