2 ayı geçti maaş alamadığım süre
ben bir işletmede çalışıyorum. 2 ayı geçti maaş alamadım henüz.işletmede çalışan işçilerin çoğunluğunu ücretsiz izne ayırdılar. işletmede kalan kişilerden birisi olarak maaş alamıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor? İşletmenin milleti ücretsiz izne çıkarırken kullandığı dayanak noktası hammadde eksikligi ve üretimden cıkan mamül malzemenin satılamaması.
sanırım bu gidişle de maaş alamıyacaz
elektrik ve su yok işletmede
ne yapmamız gerekiyor?
Re: 2 ayı geçti maaş alamadığım süre
Alıntı:
Namıkk rumuzlu üyeden alıntı
ben bir işletmede çalışıyorum. 2 ayı geçti maaş alamadım henüz.işletmede çalışan işçilerin çoğunluğunu ücretsiz izne ayırdılar. işletmede kalan kişilerden birisi olarak maaş alamıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor? İşletmenin milleti ücretsiz izne çıkarırken kullandığı dayanak noktası hammadde eksikligi ve üretimden cıkan mamül malzemenin satılamaması.
ne yapmamız gerekiyor?
iş kanunu geregince iş görmekten kaçınabilirsiniz veya zorlayıcı sebep nedeniyle sözleşmenizi fes edebilirsiniz tazminatlarınızı istersiniz mhkm ye başvurun
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
iş kanunu geregince iş görmekten kaçınabilirsiniz veya zorlayıcı sebep nedeniyle sözleşmenizi fes edebilirsiniz tazminatlarınızı istersiniz mhkm ye başvurun
ihtar çekince kıdem tazminatımı alabiliyor muyum peki hocam?
Alıntı:
ihtar çekince kıdem tazminatımı alabiliyor muyum peki hocam?
ne amaçla ihtar çekiyorsunuz işi bırakmak için mi
Alıntı:
ne yapmamız gerekiyor?
sanırım işletme zor durum da kanımca bu zorlayıcı sebep sayılır böyle durum da ilk yedi gün çalışmasanız dahi işveren yarım ücret ödemek zorunda sonra iş sözleşmenizi sona erdirir ve tazminatlarınızı talep edersiniz siz yine de bir avukata danışın ben yeni hukuk tan mezun oldum ancak size bu bilgilerle yardımcı olabilirim ... saygılar
Ücretleriniz ödenmediği için, haklı sebeple (md. 24/II) istifa edip kıdem tazminatı isteyebilirsiniz. Ancak kendiniz işten ayrıldığınızdan ihbar tazminatı alamazsınız. Selamlar.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Ücretleriniz ödenmediği için, haklı sebeple (md. 24/II) istifa edip kıdem tazminatı isteyebilirsiniz. Ancak kendiniz işten ayrıldığınızdan ihbar tazminatı alamazsınız. Selamlar.
abbas bey amca
zor durumdayım zor
iki arada bir derede
ne yapacagımı sasirdim
2 ay bi insan maas alamazmi yaa
iyice kerbelaya döndük
issizlik maasindan yararlanamam di mi?
İşsizlik sigortası işsiz kalanlar ve koşulları taşıyanlar içindir. Sizin henzü işinize son verilmemiş. Bu nedenle işsizlik sigortasından yararlanamazsınız. Selaml<r.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
merhaba abbas bey ben bir şey danişmak istiyorum e_mail adresime her ay bir bankadan mail geliyor hesap özetiniz ektedir diyor oysa benim hiç bir banka ile kredi kartı ilişkim yok biri bilgilerimi kullanarak kart çıkarmiş olabilir mi?
cok saol abbas bey amca
sebnem hocam sana da tesk ederim