Sayın avukat arkadaşlar.Öncelikle vemiş olduğunuz hizmetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum.Benim 2001-2004 yılları arasında kendime ait cep telefonu ve bilgisayar üzerine satış yaptığım bir işyerim vardı.Ticaret hayatımızda maalesef çok sık rastladığımız bir olay benim 2004 sonunda başıma geldi.Bir arkadaşım tarafından 47.milyar lira dolandırıldım(Mahkemelerimiz hala devam etmekte)Bu meblanın 33 milyar 950 milyon liralık kısmını mal aldığım işletmeye çek olarak vermiştim.Ancak ödeyemedim.Çekim yazıldı.Gel zaman git zaman defalarca kendileri ile görüşmeme rağmen çekimi bana geri vermediler.Tabi bu şekilde başka hiç bir yerden mal alamaz oldum ve ticaret hayatım sona erdi.Kendilerine bir çok kez kendi adıma bir taşınmazım olduğunu(anacak borcu tamamen kaşılamıyor.tahmini 25 milyar civarı bir ederi var) bunu almalarını bu borcu başka türlü ödeyemeyeğimi söylesemde dinletemedim.Ben sadece mal beyanında bulundum onlarda taşınmazıma haciz koydular.Ancak bu güne kadar bundan başka hiç bir işlem yapılmadı.
Uzun lafın kısası bu parayı ödemek için inananın çok çalıştım.Ama takdir edersiniz ki bu ülkede ticaret hayatınız bittiğinde yapacak hiç bir şeyiniz kalmıyor.Ya hırsızlık yapacaksınız yada kaderinize razı olacaksınız.Ben bunun en canlı şahidiyim.Şimdi size sorum su;Bu çeki başka bir yolla ödeyemeyeğim...Bu kesin.Geçenlerde de adıma bir evrak gelmiş.Paranın tamamını ödemem gerektiği,aksi takdirde günlüğü 100 liradan hapis yatmam gerektiği yazıyormuş.Prosedür nasıl işlemekte yardımcı olursanız çok sevinirim.Veya başka bir tavsiyeniz varsa onuda okumaya hazırım.İlginize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.