Ehliyete el konulduğu halde araç kullanma
22 temmuzda trafik denetimlerinde ehliyetsiz araç kullanmaktan tutananak düzenlendi ve mahkemeye sevk olunacağı söylendi.ehliyetim 2 yıl süreyle geri alınmıştı. maddede 222 ytl para cezası ve 1,2 ay hapis deniyor. Hapis yatma gibi bir durum söz konusu olurmu. Ayrıca ben şu anda eğer para cezası verildiyse ödemek istiyorum ancak nereye nasıl soracağım bilmiyorum. Cezayı kesen şubeyi aradım mahkeme sana ulaşıt dedi. Bunun süresi ne kadardır. Dediğim gibi hapis yatma gibi bir durum söz konusu olurmu.
Re: ehliyete el konulduğu halde araç kullanma
cevap verecek kimse yokmu
Alıntı:
musti99 rumuzlu üyeden alıntı
22 temmuzda trafik denetimlerinde ehliyetsiz araç kullanmaktan tutananak düzenlendi ve mahkemeye sevk olunacağı söylendi.ehliyetim 2 yıl süreyle geri alınmıştı. maddede 222 ytl para cezası ve 1,2 ay hapis deniyor. Hapis yatma gibi bir durum söz konusu olurmu. Ayrıca ben şu anda eğer para cezası verildiyse ödemek istiyorum ancak nereye nasıl soracağım bilmiyorum. Cezayı kesen şubeyi aradım mahkeme sana ulaşıt dedi. Bunun süresi ne kadardır. Dediğim gibi hapis yatma gibi bir durum söz konusu olurmu.
Hapis yatma gibi bir durum olmaz, ancak 1-2 ay oolarak belirlenen hapis cezası, paraya çevrilir. İlk yakalanmada 450-600 YTL. arası bir para ödersin .
Seni yakalayan polisin görev yaptığı yerden sorumlu olan C.Savcılığına giderek öğrene bilirsin.
Re: Ehliyete el konulduğu halde araç kullanma
tekrar soracağım ama karar halen gelmedi. ben bu cazayı nereye ödeyeceğim. ruhratta yazan adres benim ikametgah adresim değil. ayrıca sabıka kaydına geçermi bu ceza