İcradan Sonra Kararı Yargıtay Bozarsa Ne Olacak
İcradan Sonra Kararı Yargıtay Bozarsa Ne Olacak
İki yıl kadar önce bir davayı kaybettim ve bu davadan dolayı borcun tamamını icra dairesine yatırarak tehiri icra talebiyle Yargıtay’a başvurdum, diğer yandan da karara da itiraz ettim. Tehiri icra talebim kabul edildi. Yargıtay’a gönderdiğim karar ise bir süre sonra esastan bozuldu. Ve mahkemede konu tekrar görüşülmeye başlandı. Fakat bu süre içinde icra dairesine yatırdığım parayı geri alamadım. Dava Yargıtay’ın bu kararından bir yıl geçmesine rağmen hala sonuçlanmadı. Sorum şu: Bu yatırdığım parayı geri alabilir miyim? Alabilirsem nasıl alabilirim? Yanıt için şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.
Selamlar
Re: İcradan Sonra Kararı Yargıtay Bozarsa Ne Olacak
Konuyla ilgili olarak İcra İflas kanununun 40. maddesinde şöyle yazıyor:
Alıntı:
Madde 40 - (Değişik fıkra: 02/03/2005-5311 S.K./7.mad) Bir ilâmın bölge adliye mahkemesince kaldırılması veya temyizen bozulması icra muamelelerini olduğu yerde durdurur.
(Değişik fıkra: 02/03/2005-5311 S.K./7.mad) Bir ilâm hükmü icra edildikten sonra bölge adliye mahkemesince kaldırılır veya yeniden esas hakkında karar verilir ya da Yargıtayca bozulup da aleyhine icra takibi yapılmış olan kimsenin hiç veya o kadar borcu olmadığı kesin bir ilâmla tahakkuk ederse, ayrıca hükme hacet kalmaksızın icra tamamen veya kısmen eski hâline iade olunur.
Ancak üçüncü şahısların hüsnü niyetle kazandıkları haklara halel gelmez.
Kaynak:http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1029.html
Bunun dışında şimdilik farklı bir bilgiye ulaşamadım.
Selamlar
Re: İcradan Sonra Kararı Yargıtay Bozarsa Ne Olacak
paranın iadesi için yargıtayın kararı bozmasının ilk aşamada bi anlamı olmaz, önemli olan icra mahkemesinin bozmayı kabul edip etmemesidir, yargıtayın bozma talebi kabul edilirse ancak para iade edilir