İstegim Disinda İsime Son Verildi
Merhabalar
10.07.2007 tarihinde iş yerinde işimin başındayken personel müdürüm beni çağırarak işime son verildiğini bana sözlü olarak bildirdi ve benden istifa dilekçemi yazıp vermemi istedi. bende doğal olarak istifa dilekçesini doldurmayacağımı bildirdim. Daha sonra bana 15 gün iş aramam için tutanak tutup vereceğini, bu 15 gün içinde iş bulamazsam bana 15 günlük tazminatımı ödeyip beni işten çıkaracağını söyledi. Bu tutanağı benimde imzalamamı istedi fakat ben itiraz ederek onuda imzalamadım ve işten çıkarıldım. olayın üzerinden 17 gün geçtikten sonra 27.07.2007 tarihinde sigortadan çıkışımı verdiler. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Re: İstegim Disinda İsime Son Verildi
İşe giriş tarihiniz, işyerindeki işçi sayısı gibi konularda detaylı bilgi verirseniz daha somut bilgi verilebilir. Selamlar.
işe giriş tarihim 01.04.2007 işyerinde yaklaşık 60 sigortalı personel çalışmakta. arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre işe çıkışımdan 17 gün sonra çıkışımı vermelerinin sebebi hakkımda iş yerinde tutanak tutulup 3 gün işe gelmediğim beyan edilmiş fakat benim işime kendileri sözlü olarak son verdiler.
Çalışma süreniz 6 aydan az olduğundan işe iade davası açmanzı mümkün değil. Ancak, sadece ihbar tazminatı içi dava açmanzı mümkündür. Fakat ihbar tazminatının miktarı az olduğundan bunu açmanıza değmez. Selamlar.