-
Aldatılma ve boşanma
Merhaba,
Konu başlığım "aldatılma" biliyorum, ama benimki çok geniş kapsamlı bir aldatılma!
7 senedir evliyim (kısa bir süre sonra bitecek olan bir evlilik), biri 6 yaşında, biri 4 aylık iki güzel yavrum var. Eşimle severek evlenmiştik, zaman içinde oluşan fikir ayrılıkları, farklı özel zevkler bizi birbirimizden iyice ayırdı. Buna rağmen oğlumuza olan düşünlüğümüz bizi bir arada tutmaya yetiyordu, aşk bitmişti ama sevgi ve saygı devam ediyordu (ya da ben öyle sanıyordum!). Senelerdir eşimin aşamadığı alkol problemi bile benim ikinci bir çocuk doğurmama engel olmadı. Uzatmayacağım. İki hafta önce bir senedir evden ve çocuklarından iyice uzaklaşan eşimin beni bir senedir başka biri ile aldattığını öğrendim. Aksilikleri, alkol sorunu, dışarıya düşkünlüğü, hatta çocuklarına ilgisizliği bile aklıma böyle bir şeyi getirmezdi. Ona iki konuda çok güvenirdim. Paramızı boşa harcamaz, ve beni asla aldatmaz sanırdım. Madem hayatında biri vardı, bana karşı ilgisi azaltdı; çıksaydı karşıma ayrılalım deseydi! Bir de yeni bir bebek onun ısrarı ile oldu (iyi ki oldu, varlığını hiç bir şeye değişmem). Meğer benim para biriktirdiğini sandığım, güvenilir(!) kocam hem 80 milyara yakın kredi borcu yapmış, hem de bu paraları muhterem hanımefendi ile yurtiçi, yurtdışı bi güzel yemiş! Bende 3 aylık bebeğimi evde bırakıp, gelirimiz azalmasın diye işe erkenden dönerek çok iyi yapmışım(!)Bende şuç yok demiyorum, bana evde huzur vermediği için eve geç gelmelerine, veya gelmemelerine aldırmadım, alkol sorununun arkasına gizlenip işleri fazla oluruna bıraktım. Ama bu kadarı ölsem aklıma gelmezdi. Neyse bir kaç hafta içinde boşanacağız, bir senedir unuttuğu babalık görevlerini artık yerine getireceğini umarak ikimize de yeni hayatında mutluluk dilerim, sonuçta çocuklarımın babası... Diyeceğim şu ki; asla kocanıza güvenmeyin; ne maddi, ne manevi! Mutlaka kenara bir miktar para atın (ben yapmadım!) VE şu anda çalışmıyorsanız da mutlaka kendinize bir gelir kaynağı bir iş bulun, yoksa ortada kalırsınız. Allahtan iyi bir eğitimim ve iyi bir işim var. Yavrularımla tek başıma da ayakta kalabilirim. Öldürmeyen dert güçlendirir derler!
Bu arada hukuki açıdan şunu sormak istiyorum, çocuklarımın velayeti ve nafaka konusunda anlaşamazsak, bu iş ne kadar uzayabilir? Çekişmeli boşanmada en fazla ne kadar nafaka verilir? Aldatmayı kanıtlarla ispatlarım, zaten kendisi de itiraf etti, ama artık eşime hiç bir konu da güvenmiyorum, yalana çok çabuk başvurabiliyor!
Sevgiler
-
Re: aldatılma ve boşanma
öncelikle gecmiş olsun der ve kendi yolunuza devam edin derim ki zaten öyle yapıyorsunuz,ben erkeğim ve benzer hakedilmeyişi yine eşimden gördüm.yani insanın gerçekten insan olması lazım.
-
Ben avukat veya hukukçu değilim. Ama bu aldatılma-aldatma günümüzün artık olağan şeyi haline geldi. Onun için artık eşinle birlikte olman mümkün gözükmüyor artı öyle birşey olsa bile daha mutlu olamazsınız. Aldatma veya aldatılma tek taraflı değildir diye düşünüyorum. Olan her zaman yine çocuklara oluyor. Kime güvenip güvenemeyeceğimizi bilemiyoruz. Allah gönlünüze göre versin.
Hukuki konularda yardımcı olamayacağım.
-
Nafaka eşlerin ekonomik durumu gözetilerek hakimin takdirine göre belirlenecektir. Anlaşmalı olmayan nizalı boşanma davaları oldukça uzun sürebilir. Eşinizin aldattığını fotoğraf, tanık vb. delillerle kanıtlamanızda fayda var derim.
-
ilgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim, insan beklenmedik zamanlarda beklenmedik olaylarla karşılaşınca kime danışacağını bilemiyor. Danışmanın ötesinde paylaşma fikri bile insanı rahatlatıyor. Bu anlamda bu ortamı sağlayanlara da teşekkür etmem gerekir.