İş koşullarının aynı olmaması
Merhaba,
Ben çalışma şekli olarak müşterinin yanında çalışılan bir şirkette çalışmaktayım. 25 Haziranda yanında çalışacağım müşterinin değiştiğini, ve yeni müşterinin yanına gitmem gerektiği ve aynı koşulların süreceğine dair bir kağıt imzalattılar. Bende aynı koşullar olması dahilinde bunu kabul ettim. Yalnız şuan aynı koşullar sürmüyor.
Acaba ben aynı koşulların sürmemesine dayanarak istifa edip kıdem tazminatımı alabilir miyim ?
Çok teşekkürler
Re: İş koşullarının aynı olmaması
Sürmeyen aynı koşullar nelerdir?Daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilecek kişiler çıkacaktır.
Sayın trivia,
Sayın ekircali nin de belirttiği gibi, aynı olmadığını düşündüğünüz koşulları belirtmelisiniz ki size yardımcı olunabilsin.
Saygılar
Yemek, ve yol.
Yol icin servis vardı, onun muadili birsey suan yok, otobüse binmek zorunda kaliyorum, yol 1.5-2 saat gidiş, bir okadarda geliş sürüyor.
Yemek ucretimin 3 te birini alıyorum. Buda hiç yeterli bir meblağ değil
Teşekkürler
Koşulların aleyhinize değişmesi (size ek külfet getirmesi) 22. madde kapsamına giren bir konu olup, bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Kabul etmediğinizi işverene bildirmeniz halinde eski koşullar geçerlidir. Bu durumda işveren işinize son verirse (koşullar varsa) işe iade veya tazminatlar için alacak davası açmanız mümkündür. Selamlar.
Verilen cevaplar icin cok tesekkur ederim.
İş verenim eski koşulları geri istediğimde, bana bunları karşılayamayacağını, ve ücretsiz izin verebileceğini belirtiyor. Sanırım ücretsiz izini reddedersemde şuanki koşullarla işe devam etmemi isteyecektir sanırım. Bu durumda benim dava açma hakkım doğuyor mu ? Yani sizin dediğiniz gibi işten çıkarılma söz konusu olmaz ise bu hakkım doğar mı ?
Teşekkürler
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Koşulların aleyhinize değişmesi (size ek külfet getirmesi) 22. madde kapsamına giren bir konu olup, bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Kabul etmediğinizi işverene bildirmeniz halinde eski koşullar geçerlidir. Bu durumda işveren işinize son verirse (koşullar varsa) işe iade veya tazminatlar için alacak davası açmanız mümkündür. Selamlar.
Merhaba
Peki itiraz etmenin belli bir sure icerisinde yapılması gibi bir koşul var mı ?
Sizi ücretsiz izin için zorlayamazlar.Ücretsiz izni kabul etmemeniz durumunda sizi işten çıkartabilir.Bu durumda ihbar-kıdem tazminatınızı ödemek durumundadır.
Diğer işyerine yapılan görevlendirmeyi kabul ederken imzaladığınız belgede bahsettiğiniz koşulların değişmemesi şartı varsa ve siz değişen koşulları belgeleyebiliyorsanız,bu görevlendirmeyi kabul etmek zorunda değilsiniz.Zorlama durumunda iş akdinizi;değişen çalışma koşulları nedeniyle çalışma şartlarınızdaki ağırlaşma nedeniyle feshedip tazminat talebinde bulunabilirsiniz.Tazminatınızın verilmemesi durumunda bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilir,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
saygılar